0 kommentarer

Resten af mig af Amanda Maxlyn

af d. 26. oktober 2018
Info
 
Sideantal

351

Udgivet

2018

ISBN

978-87-93544-63-5

Originaltitel

What’s left of me - oversat af Camilla Engkjær Laursen

Udgave

1. udgave

 

Intensitet på højeste plan! Virkelig fantastisk skrevet historie. Amanda Maxlyn har skrevet en barsk men samtidig rigtig rigtig smuk historie om et ung par, der mødes ved et tilfælde. Ingen af dem havde regnet med, at mødet vil få en så stor betydning, og snart er hele deres verden vendt 180 grader rundt. 

Hovedpersonen er Andrea, som har kæmpet for at vinde over sin kræft sygdom i de seneste 4 år. Vi møder hende som 21 årig, og hun vil ikke bare være kendt som “pigen med kræft”. Hun er nødsaget til at flytte hjem til hendes søster og svoger på grund af behandling, og som læser opdager man et fantastisk søskende forhold – og tilogmed en skøn svoger, der vil Andrea det bedste. Andrea møder Parker – lækker lækker fyr, og hun oplever en vidunderlig nat sammen med ham, og mere skulle det ikke være. Parker er ikke en fyr, der giver op så let. Han indser hurtigt, at det er Andrea, som han vil have – men er Andrea klar til at lukke Parker ind i sit skrøbelige liv? Han vil have hende nu, men vil han stadig have hende, når han kender til hendes sygdom, og hvor slemt det egentlig står til? 

Jeg vil ikke afsløre mere, læs bogen! “Resten af mig” er så meget mere end blot en simpel kærlighedshistorie/sygdomshistorie. Den tager et barskt emne op, og drejer den på en sindsyg dygtig måde, så læseren ikke bliver tabt undervejs. Amanda Maxlyn’s skrivemåde er betagende, og hun formår at få læseren suget ind i sin fortælling. Nogle af scenerne i bogen er skrevet så godt, at jeg nærmest føler, at jeg har set bogen som en film. Jeg kan forestille mig situationerne i billeder, og replikkerne og handlingerne er så fyldestgørende beskrevet. Amanda Maxlyn har også krydret fortællingen med en tilpas mængde twists, så læseren bliver overrasket og rørt undervejs. Hun bliver helt sikkert en forfatter, jeg kommer til at holde øje med fremover.

“Resten af mig” kommer rundt om hele følelsesregisteret, og det er en historie, man ikke vil have til at ende. 5 stjerner for historiens dybde og forfatterens fantastiske måde at skrive på.

Lån bogen på bibliotek.dk

Bedømmelse
Karakter