0 kommentarer

Bedrag af Karin Alvtegen

af d. 10. oktober 2015
Info
 
Sideantal

252

Udgivet

2004

ISBN

87-7973-077-9

Originaltitel

Svek

 

Bedrag – smag på ordet – kan betyde mange ting og føre megen ulykke med sig.

Karin Alvtegen er lykkedes med en bog, der stiller BEDRAGET til skue og får os til at forstå, at man kan bedrage og bedrages på mange måder – og sjældent ved man, hvad resultatet prisen for bedraget reelt er.

Eva og Henrik har levet sammen i 15 år og har sammen sønnen Axel. På overfladen synes de at leve et godt og borgerligt liv – men under overfladen lurer BEDRAGET.

Eva finder ud af, at Henrik har en affære med sønnens børnehavepædagog – men han er for fej til at tage konsekvensen og i jalousi driver Eva ham helt ud til kanten af valget – valget mellem at blive eller at satse.

Et af de litterære virkemidler, som Karin Alvtegen virkelig lykkes med, er et par steder i bogen, at skrive sammen kapitel to gange. F.eks. et hvor scenen er set fra Evas synsvinkel, og et hvor det er set fra Henriks. Omgivelserne og de sagte ord er de samme i begge kapitler, forskellen er det som henholdsvis Eva og Henrik tolker og føler i situationen. Det er godt at blive klog af, for hvor tit har man ikke stået totalt uforstående overfor, at ens omgivelser reagerer som de gør? Måske fordi de ser tingene fra en helt anderledes vinkel og også undres?

Parallelt følger vi Jonas – en ung mand, der i over 2 år har siddet vagt ved sin kærestes sygeseng – og stadig håber på, at hun vågner op af den koma, som lægerne siger vil ende med døden.

En aften vil skæbnen, at Jonas og Eva møder hinanden på en bar – og pludselig bliver endnu et BEDRAG vævet ind i historien, og ikke alt er som det ser ud til og flere BEDRAG følger efter som perler på en snor.

En foruroligende fortælling om bedrag, begær, jalousi og egoisme.

Det er dejligt at finde en ny forfatter, som formår at få en til at glemme tid og sted, når man læser – så jeg har straks investeret i to bøger mere fra Karin Alvtegens side.

Lån bogen på biblioteket

Facebooktwittermail
Bedømmelse
Karakter