0 kommentarer

… rasende … af Pablo Henrik Llambias

af d. 6. juni 2008
Info
 
Sideantal

168

Udgivet

2008

ISBN

978-87-02-06764-4

Originaltitel

... rasende ...

 

At der er noget galt med verden, det er Patricia overbevist om. Alle lever i en slags perfekt postkortvirkelighed, eller de forsøger på det. Men folk som Patricia er der for at sabotere dette. Sandheden skal frem, for enhver pris, folk skal droppe de påtagede normer og regler, de skal leve som man kan, ikke som man bør. For intet er umuligt i Patricias verden – der på samme tid er rasende på og ligeglad med verden. Hun alene forstår sandheden, alle andre lever i en illusion.
“. kan I ikke se det . det er postkort . det er postkort, I taler om . noget at holde op foran sig, så det ser godt ud . ser I det ikke .”

“. syg . seng . seng . syg . men det er dig, der er syg . det er mor, der er syg . det er dig og mor og Lise og Anders og også Alex, selvom han er knap så syg som jer andre . han er jo blot et barn og tror ikke helt .”
Alex, Patricias lillebror, der endnu ikke lever helt i denne postkort-verden, for ham er der endnu håb, og for Patricia bliver meningen med livet nu at få ham hevet definitivt ud af den. Han skal lære at se verden som Patricia ser den, på godt og ondt. Han skal kureres for den sygdom,

Jeg ved helt ærligt ikke, hvad jeg skal synes om denne bog. Den er mærkelig – meget mærkelig, både i handling og den måde den er skrevet på. Man kan ikke helt hitte rede i en stor del af den, før man har gennemskuet Patricias verdensbillede. Når man har fået styr på det, falder en del ting på plads, men alligevel skabes helt til slut nye problemstillinger, nye ubesvarede spørgsmål.
3 stjerner må blive mit bedste bud på en bedømmelse af denne bog – Om jeg kan lide den eller ej kan jeg ikke helt bestemme mig for.

Lån bogen på bibliotek.dk

Facebooktwittermail
Bedømmelse
Karakter