0 kommentarer

Ramt af ingenting – en glemmebog af Ida Jessen

af d. 2. marts 2015
Info
 
Forfatter
Forlag
Genre
Sideantal

68

Udgivet

2012

ISBN

978-87-02-12604-4

 

Det er ganske svært at klassificere “Ramt af ingenting”, for bogen virker dels som dagbogsoptegnelser, dels som en kortroman, dels som socialrealisme og dels som autofiktion.

Selvom bogen ikke kan klassificeres klokkeklart i en boks kan man roligt sige, at bogen gør indtryk på den læser, der har bogen mellem hænderne, og det eneste dårlige ved bogen er, at den er en kende for kort.

Romanen handler om en unavngiven og midaldrende kvinde, der efter et grimt brud forsøger at holde sammen på sig selv og i denne proces forsøger at finde en metode til, at komme ud på den anden side uden at miste sig selv.

Kvinden forsøger at henlede opmærksomheden på konstruktive ting, såsom at få hjælp af genboen til at omlægge haven, men tankerne kredser alligevel meget om hendes eks.

Den eks, som hun har svært ved at forstå, for eks’en kunne være verbalt ondskabsfuld og have endog meget svært ved at udtrykke hengivenhed overfor sin kone.

Mest af alt kredser hovedpersonens tanker dog om, hvordan man undgår at fastholde sig selv i rollen som et bittert og forsmået menneske, der ikke er i stand til at komme videre i tilværelsen.

“Ramt er ingenting” er kort sagt en roman, der handler om det menneskelige sind, om at undgå bitterhed og om hvordan man som menneske bearbejder de slag, som livet sender i ens retning.

Ida Jessen har skrevet sin bog i et eftertænksomt og nøgternt sprog, der gør indtryk på læseren.

“Ramt af ingenting” er en rammende beskrivelse af, hvordan verden ser ud set fra en forsmået kvindes synspunkt, og jeg tror de fleste mennesker, der har lidt af kærestesorg i et eller andet omfang kan relatere sig til de tanker, der rumsterer i hovedpersonens hoved.

Det er faktisk længe siden jeg har læst en bog, der er så realistisk og overbevisende i sin beskrivelse af hvad der sker med mennesker, der er blevet afvist, og jeg kan derfor kun anbefale “Ramt af ingenting” på det varmeste.

Lån bogen på bibliotek.dk

Facebooktwittermail
Bedømmelse
Karakter