0 kommentarer

Pigernes Håndbog i Jagt og Fiskeri af Melissa Bank

af d. 20. januar 2004
Info
 
Forfatter
Forlag
Sideantal

288

Udgivet

2002

ISBN

87-7357-259-4

Originaltitel

The girls' guide to hunting and fishing

 
Udenpå lignede mit eksemplar af “Pigernes håndbog i jagt og fiskeri” endnu en bog i city girl-genren, som jeg ærlig talt er ved at være lidt træt af. Jeg fik den af min veninde i julegave og havde gemt den lidt til en dag, hvor jeg kedede mig usigeligt.Jeg blev noget overrasket – positivt overrasket – da jeg læste de første par sider. Ikke alene er handlingen rigtig god og sammenhængende, Melissa Bank skriver også i et udsøgt og humorfyldt sprog, og oversættelsen er glimrende uden meningsforstyrrende TvDanmark-fejl.

Igennem korte noveller, der skifter mellem barndom, ungdom og voksenliv fortælles der om hovedpersonen Janes liv med familie og venner. Ligesom i mange af city girl-bøgerne arbejder Jane i forlagsbranchen, og ligesom de andre city girls har hun også store problemer med at finde D.N. Rigtige.

Til forskel fra de mere overfladiske bøger i denne genre, er der dog her tale om en bog, hvor jeg rent faktisk lærte noget, mens jeg læste. Janes rejse mod selverkendelse og mod et større selvværd, gav mig virkelig noget at tænke over.

Dog er bogen hurtigt læst, så Melissa: Skynd dig at skrive noget mere!

Lån bogen på Bibliotek.dk

 

Bedømmelse
Karakter