0 kommentarer

Pigerne fra Englandsbåden af Lone Theils

af d. 16. maj 2015
Info
 
Sideantal

325

Udgivet

2015

ISBN

978-87-11-32545-2

Originaltitel

Pigerne fra Englandsbåden

Udgave

1.udgave

 

Journalisten Nora Sand, som er dansker, arbejder i London for bladet Globalt. En dag køber hun hos en marskandiser en gammel læderkuffert – og i den ligger der billeder af unge piger, bl.a. et billede af 2 danske piger, som for ca. 30 år siden forsvandt sporløst på Englandsbåden. Kufferten har tilhørt den berygtede massemorder Bill Hix – som dræbte unge piger og skar deres tunge ud – og som nu sidder bag lås og slå.

Nora overdrager kufferten til Spencer i Scotland Yard, og de indleder en slags samarbejde – men hun begynder samtidig på egen hånd at dykke ned i sagen. Efter aftale med sin chef satser hun på, at der kan blive en historie ud af det til bladet. Det viser sig, at det ikke er et helt ufarligt område, hun begiver sig ind på. Og da Bill Hix accepterer at få besøg af Nora i fængslet, accelererer spændingen.

Hendes gamle klassekammerat fra gymnasiet, Andreas, som dengang var vild med Nora, er nu betjent i Danmark – og kæreste med Birgitte Betjent. Andreas dukker op og Nora bliver klar over, at han er hendes drømmemand – som hun afviste dengang for mange år siden.

Det er en ganske fin debutantkrimi, selv om der ikke er så meget nytænkning. Den er let læst, godt skrevet i et enkelt sprog og bestemt også spændende. Om end nogle af hændelserne i bogen virker lidt søgte.

Det er dog også en krimi, der ikke rigtigt skiller sig ud fra mange andre krimier på markedet. F.eks. Egholms krimiserie om Dicte. Også her er hovedpersonen en journalist, der kommer på sporet af sag, en journalist, som er lidt kvikkere og lidt foran politiet, og som roder sig ud i farlige situationer. Lidt rod med kærligheden, og en chef der presser på for at få nyheder til sit blad. Det er alt sammen set før.

 

Lån bogen på Bibliotek.dk

Facebooktwittermail
Bedømmelse
Karakter