0 kommentarer

Pige i tyverne af Sophie Kinsella

af d. 13. juni 2010
Info
 
Sideantal

479

Udgivet

2009

ISBN

978-87-11-43853-4

Originaltitel

Twenties Girl

 

Lara er i en mindre livskrise og hendes liv kan bedst betegnes som kaos. Hendes store kærlighed har forladt hende og hendes nystartede firma går trægt, hvilket ikke bliver bedre af at hendes kompagnon og i øvrigt bedste veninde uden videre er forsvundet til Goa.

Da Lara sammen med sin familie tager til sin 105 år gamle grandtantes begravelse, har hun ikke anelse om hvilken betydning denne begivenhed skal få for hendes videre færden. Midt under begravelsen står hun pludselig ansigt til ansigt med sin afdøde grandtante Sadie, dog i en noget yngre udgave. Hun er ikke parat til at “vandre videre” inden hun får fat i en gammel halskæde, der af ukendte årsager har stor betydning for hende, så nu hægter hun sig på Lara og kræver at hun hjælper hende med at finde den.

“Du hallucinerer mig ikke!” Hun løfter hagen i et vredt ryk og ser fornærmet ud. “Jeg er virkelig!”
“Du kan ikke være virkelig!” siger jeg utålmodigt, “du er død! Så hvad er du så, et spøgelse?”
Et kort øjeblik er der underligt stille. Så kigger pigen væk.
“Jeg tror ikke på spøgelser,” siger hun nedsættende.
“Det gør jeg heller ikke.” Jeg bruger samme tonefald. “Overhovedet ikke”.

Jeg har læst alle Kinsellas bøger og må sige denne adskiller sig en hel del, på grund af det lidt særprægede persongalleri, altså i form af den afdøde grandtante. Men selvom en af hovedpersonerne må betegnes som spøgelse, så medfører det ikke tab i min indlevelse i handlingen, hvilket jeg måske nok havde forventet. Historien er fortalt med humor og Laras egen skepsis over hendes oplevelser med den afdøde grandtante gør at man falder pladask for dem begge. Selve historien er faktisk ret spændende og i høj grad underholdende og morsom læsning.

Lån bogen på bibliotek.dk

Bedømmelse
Karakter