0 kommentarer

Personskade af Elsebeth Egholm

af d. 11. november 2007
Info
 
Forlag
Genre
Sideantal

332

Udgivet

2005

ISBN

87-02-03729-7

 

Vi befinder os på havnen i Århus i en sen nattetime. En ung indvandrer fra Gjellerupparken går om bag en container for at tisse, og her finder han et kvindelig. Kvinden har været udsat for et kejsersnit, som sandsynligvis har forårsaget hendes død, og er derefter kørt til havnen og smidt af ved containeren.

Dicte Svendsen bliver midt om natten ringet op af sin datter Rose, som tilfældigt også befinder sig på havnen sammen med sin kæreste Aziz. Rose mener med rette, at der er en historie at skrive for Dicte. Ganske kort tid efter er Dicte Svendsen dybt involveret i sagen. Hvor er barnet, som er fjernet ved kejsersnittet? Hvordan går det til, at et spædbarn er HIV positiv uden at nogen af forældrene er det?
Hvad er Aziz for en fyr, og hvad foretager han sig i selskab med nogen fæle kriminelle typer fra Gjellerupparken? Hvad skal Dicte stille op med den læge, som hun næsten går i seng med, medens hendes samlever fotografen Bo er i Irak? Hvem er det der prøver at skræmme Dicte og hendes datter og hvorfor? Disse og mange andre spørgsmål står Dicte overfor.

Efter min mening stiller Dicte alt for mange spørgsmål til sig selv og sit liv. Det skyldes måske at jeg er mere til den lidt hårdere kriminallitteratur. Jeg er f.eks. en stor tilhænger af svenske kvindelige krimiforfattere som Lisa Marklund og Camilla Läckberg, men Elsebeth Egholm er for “feminin” til mig.

Lån bogen på bibliotek.dk

Facebooktwittermail
Bedømmelse
Karakter