0 kommentarer

Paris. Kærlighed. Ost. af Victoria Brownlee

af d. 9. maj 2020
Info
 
Sideantal

264

Udgivet

2019

ISBN

9788793853010

Originaltitel

Fromage À Trois - oversat af Astrid Lindeloff

Udgave

1.

 

En enkeltbillet til Kærlighedens By, tak.

Som en typisk chick-lit roman starter vi med den 30-årige hovedperson Ella, der gør sig klar til en middagsaftale med sin kæreste gennem 8 år – meget stabilt og romantisk. Og dog. Det viser sig, at middagen ikke ender med en ring på Ella’s finger; hendes kæreste forlader hende. Ella er sønderknust og fortvivlet. Meeen hun er ikke helt så nem at knække. Efter en weekend med kleenex over hele gulvet, så har hun taget en beslutning: hun flytter til Paris. Hendes eneste mål er at nyde livet, drikke vin og spise ost og lade sig indhylle af den by hun forelskede sig i på hendes rundrejse.

Hun vandrer rundt i de parisiske gader og nyder maden, og kærligheden slipper hun da heller ikke for. Amors pile står på spring og før Ella har set sig om, har hun pludselig to fyre at vælge imellem; Serge, der er indehaver af hendes nye yndlings fromagerie, og så er der den høje mørkhårede Gaston med det intense blik. Ella får pludselig nok at se til, og hun må jonglere med flere bolde for at opretholde en almindelig hverdag i den franske hovedstad, hvor kulturen, sproget og menneskerne er anderledes, end alt det hun kender til i Australien. Hun har revet sit liv op med roden og står bogstavelig talt i et fremmed land helt alene uden nogen som helst form for indkomst eller tag over hovedet.

Ella er en hyggelig karakter, jeg kan godt lide hende, og jeg kunne både grine lidt af og med hende undervejs i bogen. Hun har sine kampe – blandt andet et desperat accept af job for at få råd til huslejen – men hun giver ikke så let op. Og selvfølgelig har Ella også sine riddere på de hvide heste i baghånden, kærligheden snydes hun ikke for, men lærer hun nogensinde at vælge den rigtige mand for hende..

 

Jeg har været i Frankrig, specifikt Paris, flere gange. Men på trods alle mine ture, så er jeg endnu ikke blevet træt af byen. Paris er fantastisk, og jeg forelsker mig i byen på ny hver eneste gang. Der er bare noget ved stemningen, duften af mad og de kulørte franske gader med snirklede brosten. Denne detaljerige læseoplevelse fik mine tanker på gled, og ideen om at booke en rejse til Paris måtte jeg slå hen flere gange.

Bogen er Victoria Brownlee’s debutroman og er blevet oversat til flere sprog. Jeg kunne ikke mærke, at det var en debutroman. Hun er en forfatter, der ved, hvad hun vil have sin læser til at se og forstå. Sproget er levende, og jeg kan godt lide de sceniske beskrivelser af byen og maden. Der blev åbnet op for sanseindtrykkene, og nogle gange kunne jeg såmænd lugte og smage osten, mens jeg bladrede gennem siderne. Brownlee formår at gøre karaktererne levende, og jeg kunne nemt relatere mig til hovedpersonen Ella.

Det er lige en bog for rejse-lystne sjæle og samtidig en sød feel-good roman, der ikke skuffer. I den her tid hvor Danmark er lukket ned, og der vist ikke foreløbig opstår en mulighed for at opleve verdenen i realiteten, så er det en fornøjelig oplevelse at læse denne bog, der tager sin læser med på en romantisk og beskrivende rejse til Paris.

 

“Paris. Kærlighed. Ost.” er et anmeldereksemplar fra Hoi Forlag.

Lån bogen på Bibliotek.dk

Bedømmelse
Karakter