0 kommentarer

Panzer af Steen Langstrup

af d. 16. april 2008
Info
 
Sideantal

192

Udgivet

2006

ISBN

87-7994-050-1

 

I 2003 udgav Steen Langstrup besættelsesromanen “Stikker”, der blev nomineret til Glasnøglen, en pris som uddeles til årets bedste krimi af Det Skandinaviske Kriminalselskab.

“Panzer” som udkom i 2006, er en selvstændig fortsættelse af “Stikker”, og her fortsætter Langstrup historien om sabotagegruppen BB.

Den korrupte betjent Jens er blevet leder af gruppen, og historien starter med en aktion mod Hotel Tusindfryd, som huser Gestapo. Det lykkes for gruppen at brænde Gestapos arkiv ned, men en af modstandsfolkene bliver fanget, og nu har tyskerne chancen for at torturere sandheden ud af ham. Og de bruger ikke fløjlshandsker!

“Nøglen i låsen, døren går op. En mand bliver skubbet ind i cellen og falder sammen på gulvet, så snart de har sluppet ham. En stor mand i blodtilsølet tøj, der engang har været hvidt. Hænderne er blodige og hævede, flere negle mangler, fingrene er brækkede og peger i forkerte retninger.”

Samtidig med at tyskerne jager gruppen, har de også indbyrdes magtkampe. Og der er flere intriger i romanen. Kommunisterne forsøger at skaffe våben til det endelige opgør, Jens får færten af et mystisk møde mellem nazister og modstandsfolk, og hvorfor er det egentlig så vigtigt for Jens, at ramme Gestapos arkiv for sabotagebekæmpelse?

Steen Langstrup fortsætter sit stykke danmarkshistorie i samme forrygende tempo som i 1’eren. Historien er nærmest filmisk fortalt, og de korte, kontante sætninger flyder af sted, så læseren hele tiden må have næste kapitel med.

“Panzer” er en omfattende historie, som sagtens kunne have været uddybet mere, men Langstrup er en effektiv forfatter, der ikke bruger en masse plads på dybe personskildringer. Her er det handlingen, der er i centrum – og det gør han suverænt.

Så gå ikke glip af endnu en spændende besættelses-thriller fra Steen Langstrup!

Lån bogen på bibliotek.dk

Bedømmelse
Karakter