0 kommentarer

På flugt! af Jean-Charles Kraehn og Sylvain Vallée

af d. 24. maj 2023
Info
 
Sideantal

48

Udgivet

2000

ISBN

87-7825-216-4, 90-344-2196-1

Originaltitel

Fugitif, tekst og tegninger af Jean-Charles Kraehn og Sylvain Vallée ; farvelagt af Patricia Jambers ; oversat af Per Vadmand

 

Gil tropper op hos politiet for at få hjælp til at efterspore sin kone og hendes mystiske dobbeltgænger. Politiet har en ekspert i små passagerfly, der hjælper med at identificere det fly Gil så flyve væk med konens dobbeltgænger. Flyet var lejet af en mand med en kunstig hånd.

Efter et møde med sin svigermor må Gil se sig som jaget vildt, da han kort derefter finder hende myrdet. Her hopper kæden lidt af de logiske slutninger, for Gil ser sig som politiets hovedmistænkte, blot fordi hans fingeraftryk er at finde i hendes lejlighed. Og så stikker han af.

Med Sylvain Vallée på holdet har Kraehns serie har fået en saltvandsindsprøjtning, eller rettere en ‘feng shui’ oprydning; manuskriptet er strammet voldsomt op. Der er ikke en følelse af rådvildhed på forfatterens side, som der var i første halvdel af forrige bind, tværtimod står både hovedtråd og bifortællinger skarpt illumineret frem. Med Vallées andre arbejder kan det ikke undre, han er en fremragende manuskriptforfatter.

Foruden Gil og hans kvindelige ‘makker’, der i dette bind åbent bekender sin kærlighed til ham, introduceres et stort brød af en politikommissær der egentlig skal hjælpe dem, men fungerer lidt som en semi-skurk, hvis dystre motiver understregs af hans mange sexistiske bemærkninger. Det er ham der jagter Gil, da Gil flygter efter at have opdaget sin svigermors lig.

Forbedringer til trods, virker tredje bind som en mindre hindring på vejen imod en endelig afslutning.

Lån tegneserien på biblioteket

 

 

Bedømmelse
Karakter