0 kommentarer

Om lidt er vi borte, Historien om Børge, To minutters stilhed af H. C. Branner

af d. 15. september 2012
Info
 
Forfatter
Forlag
Sideantal

566

Udgivet

2011

ISBN

978-87-7533-206-9

 

Romanen ’Om lidt er vi borte’ er tidligere udgivet i 1929, ’Historien om Børge’ i 1942 og novellerne ’To minutters stilhed’ er tidligere udgivet i 1944.

To bøger som har nogle år på bagen og er klassikere! – Novellerne blev skrevet fra 1932 til 1944, og mange har sikkert fået sit første kendskab til Branner i skoleårene, hvor man i mange år anså Branner for et “must”.

Indholdet i novellerne kredser som oftest omkring børn og svigt af disse, ligesom der også blandt novellernes voksne er mange “tabere”. Emner, som åbenbart har gjort stort indtryk på H.C. Branner som selv kom fra en lærer- og rektorfamilie i Ordrup og var 3. barn – altså ikke enebarn, som mange af novellernes hovedpersoner er.

Det er spændende at læse sådanne ældre tekster, hvor alle navneord f.eks. skrives med stort ifølge den dengang gældende retskrivning. Ligeledes er sproget lidt stift, men absolut meget gennemtænkt og velformuleret med gode sætningsopbygninger.

Bøgerne er bestemt læseværdige selv i dag. Der er mange noveller, og det er derfor svært at sige meget om et konkret handlingsforløb, men læs bøgerne og se, hvordan en af datidens forfattere kunne udtrykke sig, så man sidder tilbage med et HELT billede af den pågældende hovedperson. Ikke så dårligt endda!

Lån bogen på Bibliotek.dk

Bedømmelse
Karakter