0 kommentarer

Offer uden ansigt af Stefan Ahnhem

af d. 2. juni 2014
Info
 
Sideantal

541

Udgivet

2014

ISBN

978-87-11-34819-2

 

Fabian Risk er netop flyttet til sin fødeby Helsingborg sammen med sin familie – hustruen Sonja og børnene Matilda og Theodor. Der er knas i ægteskabet, men nu skal familien starte på en frisk, og forholdet have en ny chance. Tanken er, at Fabian skal holde 6 ugers ferie sammen med familien, inden han starter i sit nye job som efterforsker i Helsingborg. Men allerede efter få timer bliver han kontaktet af sin nye chef – der er sket et brutalt mord, og offeret, Jörgen, har gået i klasse med Fabian. På et klassebillede fra 9. klasse er der et sort kryds over Jörgens ansigt. Fabian må tænke næsten 30 år tilbage – tilbage til skoletiden, og kommer snart til at tænke på en dreng i klassen, som var udsat for grov mobning og vold. Ingen greb ind. Alle, også Fabian, så den anden vej. Jörgen var en af de to ubehagelige og voldelige drenge – så der kommer hurtigt en teori frem om, at der er tale om hævn. Men da også mobbeofferet findes brutalt myrdet, må den teori forkastes.

Bogen er spændende, hæsblæsende, udspekuleret – og jeg var rigtig godt underholdt. Trods de godt 500 sider blev den læst i løbet af en lang weekend, fordi jeg blev så opslugt af historien.

Alligevel er der ting i handlingen, der skurrer lige lovlig meget. Politiet kommer ud til et gerningssted, hvor et mord er begået, men tager ikke fingeraftryk. Først langt senere får en af dem den geniale ide, at der måske kunne være fingeraftryk på stedet – og voila, der er både fingeraftryk og et match.

Eller denne scene: Mor og datter er taget på en lille ferie, teenagesønnen er alene hjemme, far er indlagt på hospitalet. Far kommer hjem fra hospitalet – men går end ikke ind på sønnens værelse, nej, de SMS’er sammen – i flere dage! Før han finder ud af, at der noget helt galt.

Eller den mest absurde: Kan en dreng i en klasse være så overset og anonym, at ingen af klassekammeraterne overhovedet husker, at han gik i deres klasse? Selv på klassebilledet er han skjult bag en anden dreng – usynlig og glemt.

Alt sammen midler, der skal tjene til at udskyde opklaringen og identifikationen af morderen – men…

Jeg giver bogen 3 store stjerner for underholdningsværdien – den havde fået 4, hvis det ikke havde været for de letkøbte løsninger. For spændende – det er den. Og jeg vil formentlig også være blandt læserne til de næste tre planlagte bøger i en serie med Fabian Risk som hovedperson.

 
Lån bogen på Bibliotek.dk

Facebooktwittermail
Bedømmelse
Karakter