0 kommentarer

No og mig af Delphine de Vigan

af d. 14. oktober 2010
Info
 
Sideantal

226

Udgivet

2010

ISBN

978-87-7108-077-3

Originaltitel

No et moi

Udgave

1.udgave

 

Lou er den mindste i sin klasse; den mindste og yngste – Men helt sikkert også den mest intelligente. Hun er sprunget 2 klasser over, og passer derfor ikke ind rent socialt. Hun er vild med klassens rod, den noget ældre Lucas, der har gået flere klasser om, og håber inderligt, at han også vil se hende.

Hjemmet giver ikke Lou nogen form for tryghed og støtte – Moderen har været fjern og deprimeret siden lillesøsterens pludselige død, og er der ikke længere for Lou. Og faderen, der ellers forsøger at virke normal, græder bag lukkede døre.

Man kan nærmest sige at Lou falder over en ven ved et tilfælde.

I forbindelse med et foredrag kommer hun til at vælge at beskæftige sig med hjemløse, og her støder hun ind i den 18-årige No, der træt og udsultet lader sig interviewe mod betaling i form af noget at drikke og varmen ved at sidde på caféer under samtalerne. Langsomt åbner de to piger sig op for hinanden, og deres venskab bliver for Lou en nødvendighed – En grund til at leve. Nu vil hun give No en grund til at leve også, hun vil give hende livet tilbage, koste hvad det vil.

Denne en smule barske socialrealistiske fortælling er et opgør med “sådan er det bare”-mentaliteten. For hvordan kan det være at tingene er endt så galt for mennesker som den unge No – Hvis nu alle tog en lille smule ansvar på sig, ville det så ikke kunne ændre sig? Hvis alle hjalp til og gjorde en forskel, ville det så ikke betyde noget – Ville man så kunne få folk væk fra gaden, få givet dem et liv der er værd at leve?

Det er historien om en lille pige med en ukuelig vilje og retfærdighedssans ud over det sædvanlige. At tro kan flytte bjerge; at intet er umuligt – Men også at man heller ikke kan tage kampen alene.

 

Lån bogen på Bibliotek.dk

Facebooktwittermail
Bedømmelse
Karakter