0 kommentarer

Nissernes mor af Gorm Henrik Rasmussen

af d. 21. december 2018
Info
 
Sideantal

77

Udgivet

2018

ISBN

978-87-26-06907-5

Udgave

1. e-bogsudgave

 

Lige i rette tid til årets julefest er Gorm H. Rasmussens „Nissernes mor“ udkommet som e-bog og e-lydbog. Med denne fantastiske samling af jule- og nytårshistorier, der oprindeligt blev sendt på gaden i 2001, tager Rasmussen sine unge læsere med på en eventyrlig verdensrejse for at opdage spændende jule- og nytårstraditioner i bl.a. New Zealand, Japan, Island og Rusland. De voksne vil heller ikke fortryde at rejse med, hvad enten det er som med- eller oplæser.

Rejsen begynder på den anden side af jorden: I Maori-eventyret „Maui og juletræet“ oplever læseren den første nytårsfest på New Zealand. Også den anden fortælling „Bambushattene“ handler om en speciel nytårsfest, hvor et fattigt japansk ægtepar får besøg af gavmilde munkstatuer.

Turen fortsætter til Island. Her på sagaøen hører titelfortællingen „Nissernes mor“ hjemme: Troldægteparret Gryla og Leppaludi byder indenfor i deres bjerghule, hvor også Islands 13 frække julesvende holder til.

Rusland er det sidste stop før hjemrejsen til Danmark: „Bedstefar Frost“ er et meget smukt vintereventyr med nogle elementer, der også findes i de tyske folkeeventyr „Mor Hulda“ og „Hans og Grete“.

Og så er vi tilbage i Danmark igen, hvor „Tolv rejsende fortæller“ — en variant af H.C. Andersens klassiker „Tolv med posten“ — afrunder rejsen og året.

„Rejseguiden“ Gorm H. Rasmussen giver en afvekslende og berigende oplevelse. Hans sprog er enkelt og samtidig poetisk. Teksten flyder, og selv de mange forskellige stationer og skift mellem kulturer bremser ikke fortællestrømmen. Alt er som sammenvævet til en stor fortælling, der — som sagt — vil gør lykke hos de unge, men også hos de ældre.

Lån bogen på biblioteket

Facebooktwittermail
Bedømmelse
Karakter