0 kommentarer

My Ear at His Heart af Hanif Kureishi

af d. 6. juli 2012
Info
 
Sideantal

242

Udgivet

2004

ISBN

0-571-22404-0, 978-0-571-22404-3

Originaltitel

My Ear at His Heart

 

“My ear at his heart” er en biografi, der handler om Hanif Kureishis far, der som ganske ung emigrerer fra Indien til England, hvor han slår sig ned i Bromley, gifter sig med en englænder og får sin egen lille familie at forsørge.

Faderen drømmer hele livet om at blive forfatter, men når det aldrig, i stedet arbejder han i et lavtlønsjob, han ikke bryder sig særligt meget om. Faderen har lagt Indien bag sig, og bruger gerne sin fritid på at skrive – og håber på, at en af sønnerne vil blive forfatter som voksen.

Som voksen finder Hanif Kureishi nogle af de bøger faderen i sin tid har skrevet. Bøgerne er selvbiografiske og handler om faderens opvækst i Indien – og selvom det i starten falder Hanif Kureishi svært, ender det med at han læser faderens bøger om hans opvækst. Det skal vise sig at give Hanif Kureishi et indblik i faderens liv, som han finder interessant, men måske også overrasker ham. Mens Hanif Kureishi læser faderens bøger tænker han også over sit eget liv, og “My ear at his heart” indeholder også passager, hvor forfatteren tænker tilbage på sit eget liv.

På sin vis er “My ear at his heart” en atypisk Kureishi-bog, men det er ikke dårligt. Tværtimod er “My ear at his heart” en ganske fremragende bog, der fokuserer på eksistens og på, hvordan man har tendens til at tænke tilbage på sin fortid jo ældre man bliver.

Jeg er meget begejstret for Hanif Kureishis værker, og jeg er endnu mere begejstret for værkerne efter at have læst “My ear at his heart”. Bogen er forrygende, velskrevet og spændende, og den giver et fint indblik i forfatterens liv. Sproget er varieret, flydende og levende, og man kan mærke, at forfatteren har gjort sig mange overvejelser i forbindelse med skrivningen af bogen.

Hanif Kureishi har skrevet en levende og forrygende bog, som jeg kun kan anbefale på det varmeste.

Lån bogen på bibliotek.dk

Bedømmelse
Karakter