0 kommentarer

Morten Skildpadde farer vild – og tre andre historier af Paulette Bourgeois

af d. 11. februar 2009
Info
 
Sideantal

120

Udgivet

2007

ISBN

978-87-626-0813-9

Originaltitel

Franklin is lost ; Franklin wants a pet ; Franklin meets a friend ; Franklin has a sleepover

 

Her er en pragtfuld børnebog om en figur, som mange nok allerede kender og holder af. Det er nemlig Morten Skildpadde, der er hovedpersonen i 4 dejlige historier. Hver især er de krydret med farverige og charmerende illustrationer, der helt klart indbyder til mange hyggelige stunder enten med højtlæsning eller som selvlæsning.

Den ene af de 4 historier handler om den klassiske situation i børnefamilier, med barnet, i dette tilfælde Morten, der plager sine forældre om at få et kæledyr. Hans forældre er meget tøvende og mens de tænker over sagen, går Morten rundt og snakker med sine venner om hvilket kæledyr de ville vælge og hvorfor. Endelig siger Mortens forældre ja, på betingelse af, at han selv tager ansvaret og passer dyret. Det lover Morten, men til hans forældres forbløffelse vælger han en fisk.

Temaerne i historierne er meget aktuelle for børn og deres forældre, da det er situationer som alle kender til. Foruden kæledyrs emnet kommer man også rundt om det at fare vild, om at få en ny ven samt det at have en ven til at overnatte. Foruden at være hyggelig og underholdende læsning, synes jeg bogen er et udmærket grundlag, hvis man som forældre ønsker at snakke med sine børn om nogle af emnerne. Alt i alt altså virkelig anbefalelsesværdig bog.

Lån bogen på Bibliotek.dk

Facebooktwittermail
Bedømmelse
Karakter