0 kommentarer

Monsterhotellet – Hovedrengøringen af Anna Hansson

af d. 29. januar 2017
Info
 
Sideantal

32
Lixtal 24, lettal 17

Udgivet

2017

ISBN

978-87-998892-4-2

Originaltitel

Monsterhotellet - Storstädningen
Oversat fra svensk af Christian Holm

Udgave

1. udgave, 1. oplag

 

Monsterhotellet. Far ejer det. Ulv og Ylva er hans børn, som hjælper det de kan. Farmorspøgelset bor der også, hun er ikke altid den store hjælp.

Der trænger til at blive ryddet op. Gjort rent. Reel hovedrengøring. Far tager spisestuen og Ulv og Ylva må gøre rent i kælderen. De går igang. Rykker rundt, ordner og stiller på plads. De knokler med andre ord. Da de er færdige går de op igen, men de kan høre far er godt i gang, så de vil ikke forstyrre, for så skal de nok bare lave noget mere. I stedet prøver de at finde farmorspøgelset, for måske vil hun have en hånd. Men hvor er hun? Er hun stukket af fordi hun egentlig er doven? Nå, væk er hun i hvert fald.

Det bliver tid til aftensmad, men selv der dukker farmorspøgelset ikke op. Det er meget meget mærkeligt. Nogey er galt. Og da de får fars hjælp til at lede efter hende, ender de i kælderen igen. Det viser sig at Ulv og Ylva ved et uheld har fået lukket for en kiste, imens farmorspørgelset var inde i den. Så hun er godt gnaven, da hun endelig kommer ud igen…

En rigtig fin fortælling som er underholdende, lidt uhyggelig, meget fantasifuld og giver én noget at tænke over. Henvender sig til børn i alderen 6 til 9 år, men andre har bestemt også glæde af at læse både denne bog og de andre i serien.

Egner sig godt til undervisningsbrug, da der bagerst i bogen er opgaver som minder om de opgaver man ellers får i dansktimerne, når man skal øve sig i at læse og skrive. Så der er noget at gå i gang med.

En bog eller rettere en serie som helt sikkert kan anbefales. Det er underholdende hele vejen igennem.

Lån bogen på bibliotek.dk

Facebooktwittermail
Bedømmelse
Karakter