0 kommentarer

Mørke rum af Kristina Aamand

af d. 21. august 2018
Info
 
Sideantal

232

Udgivet

2018

ISBN

9788711690956

Udgave

1 udgave 1 oplag

 

‘Mørke rum’ er en YA bog, målrettet fra 15 år og op. Vi følger Sophia, der som sygeplejeelev er i praktik på Klinikken for seksuelle overgreb. Det sætter gang i mange tanker hos Sophia, hjemme siger hendes mor “Det er jo forfærdelig synd for de piger, men når man leger med tændstikker, kommer der ild” – men er det nu også sådan det er?

Vi følger også Sophias veninde Maysun, som skal giftes, og mener at have styr på det hele, men alt er ikke så rosenrødt når der kommer til stykket. Sophia bror er forelsket, men har svært ved følelserne.

Sammen med beretninger fra klinikken kommer bogen meget fint rundt om grænserne mellem hvornår noget bliver til overgreb eller ligefrem voldtægt.

Det er en meget velskrevet bog, der tilgår et følsomt emne med stor indsigt. En bog der er god at blive klog af og en bog jeg mener ville være velegnet i undervisnings øje med, da den vil egne sig glimrende til diskutions oplæg.

Young adult, eller blot YA tager livets store emner op i overgangen fra barn til voksen og stiller i høj grad spørgsmål til tilværelsen med en stemme : Hvem er jeg? Hvad vil jeg med mit liv? Hvad skal jeg gøre for at opnå mine drømme?  Young adult taler som begreb mere til de unge end ungdomslitteratur, og YAlit bliver i dag taget seriøst som aldrig før.

At læserne af YA også er voksne, understøtter en undersøgelse lavet af Dansk Bibliotekscenter for DR kultur. 

Lån bogen på biblioteket

Facebooktwittermail
Bedømmelse
Karakter