0 kommentarer

Min broders vogter af Leif Davidsen

af d. 8. juni 2012
Info
 
Sideantal

463

Udgivet

2010

ISBN

978-87-11-42745-3

Originaltitel

Min broders vogter

 

Vi befinder os i overlægeboligen til et kursted et sted i provinsen. Vi er i 30’erne og bogens hovedperson, Magnus Meyer, er netop ankommet til Danmark. Han har været væk i 5 år, først i Argentina og senere i USA. Magnus har 2 yngre søskende, som han har et tæt forhold til, men han var nødt til at rejse hjemmefra efter et opgør med sin tyranniske overlæge af en far. Magnus kommer hjem på opfordring af hans søster. Hun er dybt bekymret for den yngste bror Mads, som er rejst til Spanien for at kæmpe imod Franco. Magnus rejser herefter til Spanien for at prøve at overtale Mads til at rejse hjem.

Det meste af bogen foregår derefter i Spanien, hvor man får et ganske godt indblik i, hvad det vil sige at være part i en borgerkrig.
Man får ligeledes et glimrende indblik i politikken omkring borgerkrigen. Hvordan Franco har Hitler og Mussolini på sin side, og hvordan især Tyskerne får afprøvet alle deres nye flytyper og bomber på den Spanske befolkning.

Republikanerne får hjælp fra Stalins Sovjetunion. Hjælpen består hovedsagligt i noget forældet isenkram og nogle militærrådgivere. Resten af Europa glimrer ved at holde sig fuldstændigt neutrale med det resultat, at Francos tropper vinder krigen, og at selv samme Franco dermed kan sidde som diktator helt frem til 1975.

Det er en fængslende roman, og jeg kan kun give den mine bedste anbefalinger.

Lån bogen på Bibliotek.dk

Facebooktwittermail
Bedømmelse
Karakter