0 kommentarer

Mig før dig af Jojo Moyes

af d. 23. juni 2013
Info
 
Forfatter
Forlag
Genre
Sideantal

440

Udgivet

2012

ISBN

978-87-638-2539-9

Originaltitel

Me Before You

 

”Mig før dig” er historien om Louisa Clark. Lou er lige blevet fyret fra sit job på den lokale cafe, hvor hun de sidste 6 år har udsat alle vigtige beslutninger og basalt set sat sit liv på hold. Nede på jobcentret forsøger de at sætte hende til forskellige ting, som en ufaglært ung kvinde nu kan sættes til.

Det er først da hun får job som handicaphjælper hos Traynorfamilien at hun begynder at være andet end skeptisk overfor de mulige job. Will Traynor er 35 år, tidligere VIP og nu en krøbling der ved han er det og derfor hader alt og alle. Da Lou bliver sat til at passe ham er han først utrolig ondskabsfuld overfor hende, men Lou finder hurtigt ud af at det ikke så meget er ondskab som den deprimerede tilstand man kan ende i når man bliver lammet i stort set hele kroppen.

Lou begynder projekt “gør Will glad for at leve” og det faktum at hun pludselig bekymrer sig om nogen og interesserer sig for dem, åbner en sprække ind til hendes personlighed hun for længe siden havde pakket af vejen.

Der er enkelte afsnit der fortælles af andre, men generelt er det Lou der fortæller historien og det at vi engang imellem hører fra andre af personerne gør historien meget mere nuanceret. Jeg er meget begejstret for Jojo Moyes. Der er noget ved den forfatter der kommer helt ind under huden på mig. Med “Mig før dig” lykkedes det hende at forhindre mig i at lægge bogen fra mig. Det, der skulle være en kort godnatlæsning, endte kl 5 om morgenen, da bogen var færdig.

Lån bogen på bibliotek.dk

Bedømmelse
Karakter