0 kommentarer

Meteorologen der tabte vejret af Johan Keller

af d. 10. december 2018
Info
 
Sideantal

219

Udgivet

2018

ISBN

9788793678637

Udgave

1.

 

”Meteorologen der tabte vejret” er en roman der vil for meget. Jeg har aldrig været så forvirret efter at have læst en bog. Det ene øjeblik er vi på Roskilde festivalen og det andet er vi til møde i DMI for derefter at hoppe til en båd på en sø. Flere gange var jeg nødt til at bladre nogle sider tilbage for at finde ud af sammenhængen.

Lad mig prøve at beskrive handlingen kort: Bogen handler om Janus, der arbejder som meteorolog og er gift med Hanne. En dag laver han en forkert vejrmelding under Sjælland rundt, hvilket resultere i at to både kæntrer. Derefter vil hans arbejdsplads sende ham til Grønland, men det siger han nej til, og derfor bliver han sendt til mellemøsten for at arbejde for militæret. Samtidigt forsvinder Janus’ niece, og noget tyder på at hun er taget til mellemøsten. Derudover får Janus også at vide at han har en søn, der snart skal konfirmeres.

Som læser får jeg smidt en masse navne i hovedet, uden der forklares hvem de er i forhold til hovedpersonen. Der bliver også nævnt en del filosoffer, men jeg havde svært ved at finde ud af, hvad de bidrog med til historien. Bogen indeholder også en masse meteorologisk fagsprog, og jeg måtte google et par ord for at forstå noget af handlingen. Alt i alt er bogen meget overfladisk og går ikke rigtigt i dybden med nogle af dets temaer. Slutningen var også en flad fornemmelse det virkede som om forfatteren ikke ville skrive mere og bare stoppede uden at afslutte den rigtigt.

Lån bogen på biblioteket

Bedømmelse
Karakter