0 kommentarer

Manden i vinduet af Kjell Ola Dahl

af d. 19. september 2016
Info
 
Forlag
Genre
Sideantal

399

Udgivet

2011

ISBN

978-87-7053-562-5

Originaltitel

Mannen i vinuet - oversat af Ole Lindegård Henriksen

Udgave

2. udgave

 

“Manden i vinduet” er den 79-årige antikvitetshandler Reidar Folke Jespersen. Og han er naturligvis død. “- en hvid krop placeret i en lænestol mellem en gammel træglobus og en lyseblå kiste.” På det afsjælede legeme er skrevet ‘J195’ og tre krydser.

De første 50 sider af Kjell Ola Dahls hyggelige krimi går med at pådutte et stort antal mennesker et sandsynligt motiv for at tage livet af den knarvorne, gamle mand.

Adskillige kunne således tænkes at drage fordel af Reidars død: Den sexede 25 år yngre hustru og dennes elsker. Reidars to yngre brødre, der samtidig er hans forretningspartnere. Reidars søn. En elskerindes hemmelige beundrer. En ophidset mand på fortovet foran Reidars opgang.

Som sagen skrider frem, bliver listen af mistænkte kun længere, og Dahls faste makkerpar, kommissær Gunnarstranda og hans assistent Frølich, må grave dybt for at finde frem til den ganske komplicerede (og noget usandsynlige) sandhed om, hvad der skete i den støvede antikvitetsforretning en sen nattetime i et buldrende koldt Oslo.

Vores to, let anonyme, helte må helt tilbage til krigens dage og afdække en farverig historie om kærlighed og svigt, uskyld og grådighed, følelser der aldrig slukkes. Imens har Gunnarstranda og Frøhlich hver især deres hyr med deres respektive kærlighedsliv, men belønnes da med dejlige elskovsstunder, der gør livet og modgangen en smule lettere at sluge.

Kjell Ola Dahl er en dreven krimiforfatter, der forstår at stykke et interessant plot sammen og fastholde suspense helt til sidste side. Spændingen er måske ikke lammende, metoden er en anelse omstændelig, men hyggeligt, det er det.

Lån bogen på bibliotek.dk

Bedømmelse
Karakter