0 kommentarer

Mafiaspil af Michael Connelly

af d. 7. april 2016
Info
 
Sideantal

374

Udgivet

1999

ISBN

8700652970

Originaltitel

Trunk Music. Oversat af Jette Røssell

Udgave

1. Bogklubudgave

 

For nylig blev jeg færdig med 2. sæson af TV serien Bosch, som er baseret på Michael Connellys bøger om kriminalbetjenten fra Los Angles, Harry Bosch. 2. sæson havde elementer fra ‘Magtspil­lerne’ og ‘Den sidste prærieulv’, men hovedhistorien var taget fra ‘Mafiaspil’, som er Connellys sjette bog og den femte om Harry Bosch.

Efter at have opklaret det gamle mord på sin mor (i ‘Den sidste prærieulv), vender Bosch tilbage til LAPD Hollywood afdelingen med sine makkere Kizmin Rider og Jerry Edgar. De bliver kaldt ud til en sidevej til Mulholland, hvor en Rolls Royce har stået i nogle dage. I bagagerummet ligger liget af en filmproducer med to skudhuller i hovedet. Hollywood Bowl ligger lige ved siden af, og der lyder smuk klassisk musik, da sæsones sidste koncert er i gang, og mange tilskuere har udsyn til politiets efterforskning, deraf bogens amerikanske titel, ‘Trunk Music’.

Sporet fører hurtigt til Las Vegas, hvor offeret har haft sin gang, og inden længe er Bosch rodet ind i et spil mellem mafia, FBI, Afdelingen for Interne Affærer og han møder tilmed sit livs kærlighed.

Bogen hører til den tid, hvor Connelly kræsede godt og grundigt for plottet, og der er som vanligt mange overraskelser og tvists. Lige så karakteristisk for Connelly, følger vi hele tiden Bosch i en li­neær fortællerstil, der aldrig skifter person, hvilket altid har tiltalt mig. Bosch er en fremragende po­litimand, men Connelly sætter ham ikke op på en piedestal som en anden helt, han lader ham også dumme sig, og det giver det hele et skær af troværdighed og menneskelighed. Det bliver aldrig ke­deligt, selvom opklaringsarbejdet indimellem støder på en mur.

Connelly arbejdede som journalist på Los Angeles Times inden han blev fuldtidsforfatter. Han skrev primært om kriminalstof, og ideen til ‘Mafiaspil’ fik han fra en sag fra 1979, hvor en sportspromotor blev fundet myrdet i bagagerummet på sin bil. Connelly skrev om mordet 10 år efter (artiklen kan læses i ‘Crime Beat-True Stories of Cops and Killers’, som er en samling af hans bedste artikler fra journalist tiden). Mordet blev aldrig opklaret, betjentene kunne ikke glemme sagen og det kunne Connelly heller ikke, så det gav grobund for denne fremragende krimi.

For mig er Michael Connelly kongen af krimi, der findes ikke bedre på markedet! TV serien er me­get vellykket, og selvom bøgerne nu bliver fortolket på TV, så har de stadig deres eget liv, da en del handling naturligvis er lavet om fra bog til film. Det kan ikke være bedre!

Lån bogen på bibliotek.dk

Bedømmelse
Karakter