0 kommentarer

Mafiaspil af Michael Connelly

af d. 25. maj 2018
Info
 
Sideantal

373

Udgivet

1999

ISBN

87-553-2748-6

Originaltitel

Trunk music, på dansk ved Jette Røssell

 

Det her er ’trunk music’, musik fra bagagerummet hvor liget af en forretningsmand ligger og rocker. I levende live producerede han billige lortefilm, men hans primære indtægter kom fra en nebengeschäft som hvidvasker for en Las Vegas mafioso. Men nu er han død, skudt i nakken på klods hold i vaskeægte lejemorderstil.

Så Harry Bosch må til Las Vegas for at forfølge et mafiasporet. Plottet forgrener sig hurtigt, og Bosch får trådt på både kolleger i Las Vegas og en specialgruppe indenfor FBI. Han reder sig også ud i en forelskelse, men det præsterer Connelly heldigvis at bruge et minimum af sider på. Plottet er fedt nok, men for mig ligger den største oplevelse i alle konflikterne. Kun en sand buddhist kan undgå et hysterisk anfald i en duel på ord med stivstikkeren Bosch. Håndgemænd er heller ikke en atypisk arbejdssituation for en handlekraftig politimand.

Kendere af Connellys bøger vil formodentlig ikke være voldsomt overraskede over at se en overrepræsentation af politifolk blandt bogens skurke. Så mange brådne kar kan der umuligt være inden for etaten, heller ikke i Guds eget land. Det er sgu lidt useriøst, her kunne forfatteren godt finde sine bad guys andre steder og dermed højne realismen.

Et andet problem er at netop som man tror at historien er klar og forbrydelserne opklaret, smækker Connelly en drejning på bordet, der puster et rimeligt retlinet plot op og gør historien unødvendigt lang. Bortset herfra er handlingen solid, hovedfiguren sådan en irriterende ihærdig fagmand, der træder alle over tæerne, ofte med fuldt overlæg. Andre gange vader han bare i folk med træskoene først og må efterfølgende søge at rette op på sine brølere. Men i sammenstødene med byens høje bureaukrater er han stålsat som en fandenivoldsk Dirty Harry.

 

Lån bogen på biblioteket

Facebooktwittermail
Bedømmelse
Karakter