0 kommentarer

Lyden af bier af Amulya Malladi

af d. 6. juni 2009
Info
 
Sideantal

279

Udgivet

2009

ISBN

978-87-7055-604-0

Originaltitel

The sound of language

 

Lyden af bier – ja, for nogle er det også sådan vores sprog lyder.

I denne lille let læselige roman følger vi den unge Raihana der som flygtning er kommet til Danmark fra Afghanistan, hvor hun nu bor hos sine fjerne slægtninge Layla og Kabir i Skive. I starten er hun sky og vil ikke snakke om de oplevelser hun har med sig i bagagen. Hendes mand Aamir er blevet dræbt af Taleban kort efter at han har fået skaffet sin kone i sikkerhed i en flygtningelejr i Pakistan og nu er hun så landet her i Danmark og skal til at starte et nyt liv.

Efter noget tid kommer Raihana på sprogkursus og for at styrke indlæringen af sproget – et sprog Raihana ikke tror hun kan lære – skal eleverne i praktik. Rahana her på et tidspunkt udvist glæde for bier, så hendes dansklærer Christina skaffer hende en praktikplads hos en af sine venner, en ældre mand Gunnar, som for nyligt har mistet sin kone, og hvis liv derfor er gået helt i stå. Hans kone Anna og han arbejdede som hobby biavlere, og Anna´s dagbog om biavl er en stor medvirken til at Raihana gør gode fremskridt i sit dansk.

Vi følger nu hvordan disse to mennesker langsomt finder et nyt ståsted i deres liv. Vi følger omgivelsernes fordømmelse, både den danske men også den som findes i det lille Afghanske samfund.

En sød lille bog der ser på vores samfund gennem en indvandrers øjne, måske lidt for sød. Der er ikke de store konflikter, men alt i alt en god bog der åbner op for nogle tanker.

Bogen slutter i øvrigt med en række forslag og spørgsmål til diskussionsemner til læsekredse.

Lån bogen på Bibliotek.dk

Facebooktwittermail
Bedømmelse
Karakter