0 kommentarer

Luftkastellet der blev sprængt af Stieg Larsson

af d. 8. november 2009
Info
 
Forfatter
Forlag
Genre
Sideantal

671

Udgivet

2007

ISBN

978-87-7053-092-7

Originaltitel

Luftslottet som sprängdes

 

Sidste trin i Stieg Larssons tre-trins raket om det umage makkerpar Lisbeth Salander og Mikael Blomkvist, tager sin begyndelse præcis der, hvor forgængeren (”Pigen der legede med ilden”) slap. Lisbeth Salander bliver hasteindlagt med en kugle i hjernen, og Alexander Zalachenko med et drabeligt øksehug i hovedet.

Mens Lisbeth ligger på hospitalet, graver Mikael Blomkvist i hendes fortid, og opruller en historie der vil ryste hele Sverige. En historie om Säpo og en hemmelig fraktion af samme, kaldet “Sektionen”. Sidstnævnte går ikke af vejen for noget, i bestræbelserne på at bevare egne hemmeligheder – hvilket Mikael Blomkvist får at mærke på egen krop.

Der er tale om endnu en vel gennemtænkt og vel researchet roman fra Stieg Larssons pen. Som i ”Pigen der legede med ilden”, er der måske lidt for meget action-film over det til denne læsers smag. Man sidder igen som tilskuer til en, ganske vist fantastisk spændende, historie, der udvikler sig for øjnene af én, efterhånden som de 671 sider vendes. Men man bliver aldrig andet end tilskuer. Personerne, der er ægte nok, kommer tæt på læseren, men historien – hvor vel bearbejdet den så end måtte være – ligger så langt fra den virkelighed de fleste af os kender, at den ikke trænger ind under huden. Den er bare spændende og medrivende, hvilket også er en kvalitet.

Lån bogen på bibliotek.dk

Facebooktwittermail
Bedømmelse
Karakter