0 kommentarer

Lejligheden af S. L. Grey

af d. 21. januar 2018
Info
 
Sideantal

313

Udgivet

2016

ISBN

978-87-12-05485-6

Originaltitel

The Apartmente

Udgave

1. udgave, 1. oplag

 

Jeg fandt bogen ved en tilfældighed på mit lokale biblioteks nyhedshylde. Det stilfulde sorte omslag med en kobbernøgle lokkede mig til at låne bogen.

Bagsideteksten beskriver bogen som ”En virkelig velskrevet thriller. Om et ægteskab i opløsning, om de hjemsøgende og de hjemsøgte. Jeg måtte tænde alt lys og tjekke, om der var nogen under sengen, mens jeg nød hver eneste frydefuldt hårrejsende side”.

Det var nu ikke min oplevelse af bogen, men jeg tænder heller ikke specielt på science fiction og fantasy. Jeg kunne sagtens have siddet i mørke i et haveskur og læst uden at være blevet forskrækket af den grund. Under min seng er der kun nullermænd.

Bogen handler om Stephanie og Mark, der har været udsat for et groft hjemmerøveri i forbindelse med et indbrud i deres hus i Cape Town. Stephanie er skuffet over, at Mark ikke aktivt gjorde noget for at beskytte hende og datteren under røveriet, mens Mark mener, han gjorde det rigtige i at holde lav profil. Ingen kom til skade.

For at komme lidt væk fra dagligdagen, beslutter ægteparret sig for et boligbytte med et par i Paris for en uge.

Marks første ægteskab kuldsejlede, da datteren døde 7 år gammel på grund af hun havde spiste nogle piller, som Mark havde glemt at fjerne. Mark har stor skyldfølelse over dette dødsfald, og det ulmer i hans underbevidsthed.

Da de kommer til lejligheden i Paris er den hjemsøgt, og alle fortidens spøgelser vækkes til live.

Jeg synes det var alt for overnaturligt, men jeg kunne godt lide, at synsvinklen i bogen skiftede mellem Mark og Stephanie, så man læste samme scene flere gange fra forskellige synsvinkler.

Jeg har læst flere gode anmeldelser af bogen og må vel bare erkende, at den ikke var realistisk nok for mig. Jeg kan godt købe præmissen om, at der er mere mellem himmel og jord, men jeg kom ikke godt nok ind under huden på hovedpersonerne.
Efterfølgende har jeg slået forfatteren op på Wikipidia, hvor der står, at S.L. Grey er et samarbejde mellem Sarah Lotz og Louis Greenberg.

Det er ikke min kop te.

Lån bogen på biblioteket

Bedømmelse
Karakter