0 kommentarer

Lars Tyndskids mark af Kirsten Ahlburg

af d. 2. august 2013
Info
 
Sideantal

24

Udgivet

2013

ISBN

978-87-7719-521-1

 

Lars har en dejlig bod på torvet, og hver onsdag står folk i lange køer for at få fat i goderne. “det smager som dengang jeg var barn” siger en gammel mand der har taget en bid af Lars’ store gulerod. “En ad gangen” råber Lars, da folk maser sig frem “Her er jo nok til en hel børneflok, og jeg har kun betalt 50 kroner for det!” Siger en ung dame, da hun går hjem med sine varer. Og ja. Alt er billigt hos Lars. Billigt, stort og godt. Men…..hvordan får Lars så fine grøntsager, hvad er den hemmelige opskrift. Og hvorfor styrter han lige pludselig af sted, når han står og sælger sine vare? Poul og Per der også har en bod beslutter at finde ud af hemmeligheden, så de også kan tjene en masse penge og blive stenrig.

Vi kender alle mange af de talemåder og mundheld der er i det danske sprog, men de færreste af os ved hvorfra de er opstået, hvilket også kan gøre det vanskeligt at forklare vores børn hvad de betyder.
Med Kirsten Ahlburg’s nye bog serie “Mundheld serien” har hun forsøgt at rode bod på dette.
Serien består ud over Lars Tyndskids mark pt. af tre billedbøger ”Emil og den røde maling”, ”Derude hvor kragerne vender”, ”Lars og Ida har sommerfugle i maven”, til aldersklassen 5-8 år når det gælder højtlæsning og til selvlæsning i 2-3 klasse.

Lars Tyndskids mark er en flot illustreret bog, i super lækker kvalitet og med et meget velskrevet og humoristisk sprog, der gør det sjovt også for voksne at læse bogen sammen med børn. Hos os har vi da grinet meget og lavet pruttelyde, samtidig med at vi nu godt ved, at Lars tyndskids mark ligger lidt længere ude end der hvor kragerne vender.

 
Lån bogen på Bibliotek.dk

Bedømmelse
Karakter