0 kommentarer

Kvababbelser af Knud Heickendorff

af d. 23. maj 2001
Info
 
Sideantal

156

Udgivet

2011

ISBN

978-87-92573-58-2

 

John, Jesper og Peter har mødt hinanden på en bøsse ø-lejr 1982 og vi kommer ind i deres liv sommeren 1983, hvor de mødes til middag hos Peter for at udveksle minder. Dette bliver også optakten til en på mange måder noget kaotisk weekend for dem alle.
Man kan roligt sige at der er tale om tre meget forskellige mænd, hvad angår levevis og holdninger. Men én ting har de til fælles, livet og dets kvababbelser. Et er de drømme som de hver især har om kærligheden og livet, men også deres egen oplevelse af hvem de selv er som personer og hvad de står for, det hele kommer i løbet af bogen gennem en vridemaskine og blotlægges.
Som læser bliver du hevet gennem det københavnske bøssemiljø i 80’erne. Du kommer på Pan og i Sauna Club og oplever udstillingen og affærdigelsen over at være i den ældre ende af kødmarkedet. Du oplever det åbne forhold med elskeren på sidefløjen og fem for alt oplever du usikkerheden og fordømmelsen fra et samfund, som har svært ved at se på to mænd der kysser hinanden på strøget, og acceptere at kærlighed kan have mange facetter. Men efterhånden som tingene bliver sat i relief oplever du også varmen og kærligheden. Kærligheden der tåler alt, tror alt, håber alt og udholder alt.
En meget hjertevarm bog som beskriver en tid og et miljø på en kærlig og varm måde, ikke uden ironi og sarkasme. En ting jeg finder befriende, er at vi ikke sovses ind i AIDS, som ellers tit fylder meget i bøsselitteratur for den tid.

Lån bogen på biblioteket

Facebooktwittermail
Bedømmelse
Karakter