0 kommentarer

Konfrontation af Liad Shoham

af d. 10. januar 2017
Info
 
Forfatter
Genre
Sideantal

396

Udgivet

2013

ISBN

978 87 92845 52 8

Originaltitel

Ingen originaltitel angivet. Oversat fra hebræisk af Hans Henrik Fafner og Rivka Uzan Fafner

Udgave

1. udgave

 

En gammel dame sidder en sen aftentime med sin kostbare kikkert og overvåger sit fredsommelige nabolag. Vil ham den usympatiske nabo igen lade sin hund besørge uden at fjerne efterladenskaberne? Pludselig ser hun en mand i færd med at voldtage en ung pige, men vælger forfærdet ikke at reagere; tænk, hvis den høje, tatoverede mand bagefter kom efter hende!

“Konfrontation” er af mange årsager en atypisk krimi. Måske især, fordi den foregår i det moderne Israel i miljøer, vi ikke kender meget til på disse breddegrader. Men også fordi den komplet forkludrede efterforskning skildres fra kolossalt mange synsvinkler.

Offeret med sin smerte og skam. Offerets fortvivlede far, der på egen hånd finder frem til Ziv Nevo, som matcher signalementet og er skyldig – i noget helt andet. Den pensionsmodne kriminalefterforsker Nachum, der er under pres for at opklare flere forbrydelser og derfor vælger at arrestere Ziv, som har sine egne tungtvejende grunde til at fortie sandheden. Den unge journalist, der er ude efter et scoop for at booste sin skrantende karriere, koste hvad det vil. Og mange, mange flere.

Det er en speget, Catch 22-agtig historie, Liad Shoham har skruet sammen; mere psykologisk end egentlig nervepirrende. “Konfrontation” er historien om sammenstødet mellem to dybest set hæderlige fyre – politimanden Nachum og flygtningen Ziv – hvis respektive små fejltrin undervejs bliver kostbare, hvorfor begge tvinges til at forråde deres normale moralbegreber.

Shalom og tak for en forfriskende nyfortolkning af den fortærskede krimigenre, Hr. Ferdinand. Og betal så lige en dygtig korrekturlæser for at gennemgå manus inden næste udgave.

Lån bogen på bibliotek.dk

 

Bedømmelse
Karakter