0 kommentarer

Kold hud af Albert Sánchez Piñol

af d. 26. august 2008
Info
 
Sideantal

234

Udgivet

2008

ISBN

978-87-638-0014-3

Originaltitel

La pell freda

 

Dette er en meget besynderlig historie. En ung irer ansættes som “atmosfærisk officer” på en lille ø tæt ved Antarktis. Efter en kort orientering om hans opvækst i Irland og grunden til, at han efterfølgende gerne vil have et job på et sted, hvor myndighederne ikke umiddelbart kan spore ham. Han sættes i land på den lille ø, og der er tilsyneladende ingen spor af hans forgænger i embedet. Der er et lille hus, som sættes i stand og han flytter ind med forråd og forsyninger til et år. Der er dog en person til på øen, en mystisk vildmandsagtig fyrpasser, som det dog ikke umiddelbart er muligt at komme i kontakt med.
Forsyningsbåden forlader øen, vores hovedperson er alene, og mørket falder på. Allerede den første nat bliver hytten angrebet af nogle menneskelignende væsner, som kommer op fra havet.
Herfra bliver historien mere og mere mærkværdig. Den foregår tilsyneladende i det tyvende århundrede, men der findes ingen former for radiokontakt eller anden forbindelse til omverdenen.
Der er f.eks. heller ingen, der undrer sig ret meget over, hvor den foregående “atmosfæriske officer” er blevet af osv.
Bogen er dog på en eller anden måde fascinerende. Når først man får begyndt på den, er den svær at lægge fra sig. Der er naturligvis mange situationer og adfærdsmønstre, man kan overføre til vores egen måde at agere på, og dog syntes jeg som sagt, at det er en meget besynderlig historie.
Læs den, jeg tror ikke du vil blive skuffet.

Lån bogen på bibliotek.dk

Facebooktwittermail
Bedømmelse
Karakter