0 kommentarer

Kim Kanin på drømmerejse af Farnoush Bassri

af d. 8. juni 2021
Info
 
Sideantal

68 sider

Udgivet

2021

ISBN

978-87-400-4062-3

Originaltitel

Kim Kanin på drømmerejse

Udgave

1. udgave,1. oplag

 

Bogen her har en meditativ anskuelse på tingene. Man bliver guidet til at få sig selv og især sit barn til at falde til ro. Og man lærer noget om hvordan man skal håndtere og acceptere forskellige følelser. Der er en guide til vejrtrækningsøvelser og nogen gode spørgsmål som man kan arbejde sammen med sit barn om, så det får en større forståelse af sig selv og andre.

Bogen handler om en kanin som tager en med på rejse igennem de fire årstider. Der er noget nyt for hver årstid og man får vækket sine sanser, sin nysgerrighed og ens fantasi kommer i brug. Det er meget hyggeligt og på sin egen måde ganske lavpraktisk, men virksomt. For den enkle og fine historie kombineret med de værktøjer man får, vil hurtigt få både den voksne og barnet til at komme i kontakt med sig selv og sine følelser. Det er en smule over pædagogisk beskrevet, men til gengæld giver det mening og er nemt for et barn at forstå, når man afprøver de teknikker der følger med.

De utrolig flotte og yderst detaljerede illustrationer gør det til en fornøjelse at læse om årstiderne og man kan bruge lang tid på at studere alle de detaljer der er i hver illustration. Man opdager hele tiden noget nyt, et nyt dyr, insekt eller andet. Det er virkelig flot lavet og fanger både barnet og den voksnes opmærksomhed. Jeg følte jeg sad og kiggede på små kunstværker undervejs, og det gjorde oplevelsen af bogen endnu mere fangende.

En bog der skiller sig ud men som også har noget andet at byde på end de gængse børnebøger. En bog der giver barnet mulighed for at komme frem til en forståelse af at følelser kan være til stede uden vi behøver reagere på dem, og som lærer barnet hvad de forskellige følelser er. Og samtidig en bog som giver barnet et indblik i naturen på en hyggelig og omfavnende måde, så man får lyst til at tage sit barn med i skoven eller ud til vandet bagefter.

Anmeldereksemplar.

Lån bogen på biblioteket

Bedømmelse
Karakter