0 kommentarer

Kære dumme dagbog, skal vi ikke bare sige, at det her aldrig er sket? af Jim Benton

af d. 20. august 2007
Info
 
Sideantal

108

Udgivet

2006

ISBN

87-02-04262-2, 978-87-02-04262-7

Originaltitel

Dear dumb diary, let's pretend this never happened

 

“Kære dumme dagbog” er Jamie Kellys ondskabsfulde, skrupskøre og sandfærdige (i den udstrækning hun da selv ønsker det) beretning fra hendes dagligdag. Her kan du høre om hendes familie, hunden Stinker, veninden Isabella, for ikke at forglemme Hudson Rivers, fyren som hun har et godt øje til. Nå ja, så er der også Angeline, men det er ikke videre pænt det Jamie skriver om hende. Angeline er skolens populæreste pige og Hudson er ret vild med hende, og konsekvensen af dette kan man så næsten regne ud – Jamie bryder sig ikke så forfærdeligt meget om hende.

Min personlige holdning er at bogen er for plat til at være sjov. Jeg synes handlingen i bogen er så tynd, at den kun lige går ind under kategorien ‘let underholdning’. Når det er sagt, så vil jeg ikke benægte, at børn og unge vil synes, at de mange tegninger undervejs i bogen er sjove. Det, at der er så meget sjov og spas undervejs, gør at bogen er lettere fordøjelig, og det kan måske appellere til nogle mindre læseglade unge mennesker.

Omslaget er irriterende, da der er lavet et hul midt på forsiden, hvilket bevirker at bogen ikke er rar at holde ved. Mit bud er, at den ikke holder ret længe, hvis børn skal sidde med den. Synes ikke det virker helt gennemtænkt.

Kan læses fra 11 år.

Lån bogen på Bibliotek.dk

Bedømmelse
Karakter