0 kommentarer

Jizz af Mette Jensen Hayles

af d. 25. august 2014
Info
 
Sideantal

257

Udgivet

2014

ISBN

978-87-7128-440-9

 

Louis Broe har alt. Et vellønnet lægejob, en dejlig, højgravid kone, gode venner og masser af charme. Ved et animeret sommergilde går konen tidligt hjem, og den unge, vilde skønhed Pernille havner på skødet af Louis. Det bliver starten på en erotisk besættelse, der truer med at tage magten fra alle involverede.

Snart efter lægger Louis an på en sygeplejerske på jobbet. Jamen, har manden da ikke nok i sin søde kone og sin flammende elskerinde? Det er, som om Louis mangler en stopklods. Som om han med vilje smider sin slanke, veltrænede nogleogtrediveårige krop ind på en glidebane, der kun kan ende ét sted.

Humlen er, at Louis drikker. Han drikker massivt. Jo mere han drikker, jo mere tørstig bliver han. Han er fuld fra tidlig formiddag til sen aften. Patienterne får en sviner, konen en røvtur, vennerne nogle ubehagelige sandheder. Louis registrerer, hvilke ulykker han forårsager, men sprutten gør ham sært følelsesløs. Det eneste, han efterhånden rigtigt formår, er at kneppe og drikke. Det er han til gengæld fortvivlende god til.

Hvorfor går det så galt? Louis bidrager selv med en slags forklaring: “Jeg vil ikke være i virkeligheden. Den har ikke rigtig bragt noget fornøjeligt med sig det sidste stykke tid alligevel.”

“Jizz.” er ikke for sarte sjæle. Mette Jensen Hayles indfølte skildring af en menneskelig deroute er så brutalt realistisk, kulsort og knugende, at hun simpelt hen må kende sit stof indefra. Enkelte scener er ret sexede, andre komisk barokke – men den overvejende del af handlingen er en detaljeret, næsten grum dissektion af selvødelæggelsens indre nødvendighed.

Som en lille gave til læserne indeholder bogen en QR-kode, der scannes ind på mobilen og giver adgang til en lang spilleliste af stemningsskabende musik.

Lån bogen på bibliotek.dk

Facebooktwittermail
Bedømmelse
Karakter