0 kommentarer

Jenka i Jammerbugten af Troels Kjær

af d. 25. april 2018
Info
 
Sideantal

364

Udgivet

2018

ISBN

978-87-93525-86-3

Udgave

1. udgave, 1. oplag

 

Vores hovedperson Jeppe fortæller hele vejen igennem. Vi møder ham, da han bliver født og hører om hans familie, hvoraf der selvfølgelig er hans forældre men også en del andre karakterer. Blandt andet Øysten som er homoseksuel og er læge og primært opholder sig i udlandet. Og Hans som bare er tosset sådan helt generelt.

Vi er med da familien af økonomiske årsager rejser til Norge, hvor faren kan få job og da de vender hjem igen. Så er der de andre børn han kommer til at gå i skole, men han får aldrig rigtig nogen venner. Og det tager lang tid før Jeppe finder sin plads i livet. Selv til hans konfirmation føler han sig ikke helt som noget særligt, for han har altid haft en fornemmelse af at være usynlig, men på den ene dag føler han dog at folk ser ham og holder af ham.

Jeppe har nemmere ved at forholde sig til kvinderne i hjemmet og han syntes til tider mændene er for kolde og ikke følsomme nok. Jeppe har svært ved at mænd tit snakker om politik og arbejde, mens de tilsyneladende ikke interesserer sig for hvordan man egentlig ellers går og har det. Jeppe er en ret følsom dreng.

På et tidspunkt har han en begyndende seksuel oplevelse med en anden dreng og Jeppe bliver aldrig rigtig interesseret i pigerne. Men han erkender heller ikke helt, at han nok er homoseksuel.

Det er en yderst velskrevet bog, som dog er knap så humoristisk som den ellers omtales. Det er en god historie, som er nem at sætte sig ind i, når man først får styr på alle de mange personer og detaljer. Romanen holder hele vejen igennem. Man kan nemt følge med Jeppes fortælling og man bliver mere og mere nysgerrig for hvordan hans liv udarter sig senere hen. Faktisk kunne der sagtens komme en fortsættelse, hvis ikke det var for den afsluttende epilog i bogen, som runder det hele godt af.

En yderst interessant roman!

 

lån bogen på biblioteket

Facebooktwittermail
Bedømmelse
Karakter