0 kommentarer

Jagten på Atlantis af Andy McDermott

af d. 21. juni 2010
Info
 
Forlag
Sideantal

379

Udgivet

2010

ISBN

978-87-7714-987-0

Originaltitel

The hunt for Atlantis

 

Har du set Indiana Jones, har du set Agent 007 og har du i øvrigt også læst din Platon – ja så ved du allerede en del om denne bog.

Vi følger Dr. Nina Wilde’s farefulde og fantastiske rejse i jagten på det forsvundne Atlantis. En rejse der starter New York og efter en vild biljagt, bringer os dybt ind i den Brasilianske regnskov hvor mange farlige prøver skal bestås for at komme videre med livet i behold. Herefter går det i bedste Jacques Cousteau stil ned i havets dybder for til slut at ende jagten i Tibet mellem Himalayas tinder.

Plottet som sådan er faktisk rigtigt godt, og det er heller ikke spænding det skorter på – tvært imod. Det virker som om forfatteren ikke rigtigt har fundet balancen og mestret begrænsningens kunst, der er simpelthen blandet alt for meget “film” ind i det her.

Sprogligt er bogen en katastrofe, hvilket ødelægger læselysten. Om det er det oprindelige manuskript eller om det er oversætteren der er problemet ved jeg ikke. Men min oplevelse er som at se en dårlig film på TV, hvor man hellere burde slukke og sætte sig til at læse en god bog. Og ikke denne.

Lån bogen på Bibliotek.dk

Bedømmelse
Karakter