0 kommentarer

Isprinsessen af Camilla Läckberg

af d. 14. september 2007
Info
 
Sideantal

361

Udgivet

2005

ISBN

87-91518-42-3

Originaltitel

Isprinsessan

 

Isprinsessen = liget af Alexandra, der ligger stivfrossen i et badekar, dræbt, forsøgt camoufleret som et selvmord. Hun bliver fundet af sin barndomsveninde fra for 25 år siden, Erica, der har slået sig ned som forfatter i sit barndomshjem i byen Fjällbacka.

Erica sætter sig for at skrive en bog om Alexandra, og bliver således involveret i opklaringen af mordet, dels fordi hun har kendt familien, dels fordi hun begynder at se Patrik, der er ansat ved politiet, og arbejder med opklaringen.

Det viser sig, at hun skal 25 år tilbage i tiden for at finde forklaringerne på de ting der sker i byen. Afsløringen af morderen er overraskende, som det jo helst skal være i en krimi.

Bogen er fyldt med herlige personkarakteristikker. Der er den underkuede Eilert, der har hemmelige planer med sit liv. Hans dominerende, hypokondriske kone, Svea, som koster rundt med manden. Sekretæren Annika, der er godt og grundigt træt af chefen, Mellberg. “Ikke nok med at manden konstant var uforskammet, han så også sig selv som en gods gave til kvinden” “Antydninger, nap i enden og tvetydige kommentarer var kun en lille del af det, hun nu måtte finde sig i på sin arbejdsplads”.
Og især den selvglade, opblæste politikommissær Mellberg, der mener han er en stor charmetrold, men fremstår som det absolut modsatte. “Moden, erfaren, en klædelig fylde og ikke en kat kunne se, at han var blevet en smule tyndhåret med årene”, “Mellberg spyttede fornøjet i håndfladen og glattede håret. Han ville forgylde Annikas dag ved at give hende lidt opmærksomhed. Det ville hun være så taknemmelig for, det lille pus”. Disse beskrivelser af bogens personer gør dem levende, og det er en vigtig del af bogen, at man lærer personerne at kende.

Bogen kan ind imellem virke lidt langtrukken, men alt i alt er det en vellykket debut for Läckberg.

Lån bogen på bibliotek.dk

Facebooktwittermail
Bedømmelse
Karakter