0 kommentarer

Igennem ingenmandsland af Gert H. N. Laursen

af d. 5. august 2014
Info
 
Sideantal

281

Udgivet

2014

ISBN

978-87-93126-52-7

 

Igennem ingenmandsland er Gert H.N. Laursen debut roman, han har dog tidligere skrevet en række fagbøger bøger om informations management. Som hjemmeværnsmand og i betragtning af at det i år er 100-året for den første verdenskrig er Gert H.N. Laursen valg af emne for romanen lige til højrebenet.

Jeg syntes at bogen var svær at komme i gang med, den fangede mig ikke og har længe ligget på natbordet og jeg har utallige gange haft fat i den. Til sidst tog jeg mig sammen og det er jeg glad for. Da jeg først fik hul på bylden var det en rigtig dejlig læseoplevelse og jeg skulle bare forbi indledningen.

Bogen følger to unge mænd der er vokset op i hvert sit engelske miljø og som drager i krigen på hver deres side. James Cape der melder sig frivilligt for at komme væk fra en fastlås tilværelse med et liv i kulminerne. Siegfried Simmel er søn af en tysk diplomat og det ligger i kortene at han skal gøre en diplomatisk karriere og her vil en loppetjans langt fra fronten være et godt skridt på vejen og med hans sprog evner og faderens forbindelser skulle det være en let sag at skaffe sådan en tjans. Men krig er altid grusom og krig ændrer de mænd der deltager i den, og det må de to ungersvende også sande.

Gert Laurens bog virker meget gennemarbejdet og beskrivelserne af livet i skyttegravene kryber helt ind under huden, og selvfølgelig får vi også beretningen om julenat ved Ypres 1914. En beretning der er gået over i historien og figurer i mange bøger og sange.

En meget læseværdig bog om en krig der i mange år har ligget i skyggen af anden verdenskrig, men som nok har præget Europa og samtiden endnu end sidstnævnte.

Lån bogen på bibliotek.dk

Facebooktwittermail
Bedømmelse
Karakter