0 kommentarer

Ida og Axel Trilogien af Hans Otto Jørgensen

af d. 11. maj 2008
Info
 
Sideantal

482

Udgivet

2007

ISBN

978-87-02-06331-8

 

Tusindvis af sætninger. Korte. Enkelte ord. Det er det der er. Det er de billeder vi ser. Det der giver fortællingerne. Sætninger og ord der væves sammen i et billedtæppe. Det er billeder, og det er ord. Det er kunst, og det er smukt.

Ida og Axel trilogien består af romanerne “Helt og heltinde”, “Den fotograferede dreng” og “Med plads til hundrede køer”.

Trilogien er ikke noget man bare sætter sig ned og læser, en dag hvor man alligevel ikke har andet at give sig til. Bogen kræver læserens fulde opmærksomhed, og den tager lang tid at læse.

Vi følger Ida og hendes søn Axel, fra 30’erne til i dag. Det er en slægtsroman – endnu en, kunne man fristes til at sige. Men denne er så meget anderledes, så anderledes skrevet, at den er en anbefaling værdig. Vi følger ikke bare personerne i fortællingerne, men også Danmarks og i særdeleshed landbrugets udvikling over årene.

Bogens forfatter, Hans Otto Jørgensen, der til daglig er rektor for Forfatterskolen, formår at skrue en familiekrønike sammen, så man kommer helt ind under huden på alle de medvirkende. Og har man læst “Hestenes øjne” af samme forfatter, er man slet ikke i tvivl om hvor han har hentet sit stof.

Lån bogen på bibliotek.dk

Bedømmelse
Karakter