0 kommentarer

I den næste by af Thomas Boberg

af d. 5. april 2013
Info
 
Sideantal

353

Udgivet

2012

ISBN

978-87-02-13387-5

 

Med “I den næste by” har Thomas Boberg bedrevet en rejsebeskrivelse, der blæser læseren omkuld: det direkte og fandenivoldske sprog er fremragende, og læseren inddrages i Bobergs mildest talt anderledes rejseoplevelser i (især) Sydamerika, men også USA.

Boberg lader læseren deltage i møder han har med så forskellige mennesker som indianere, tyske immigranter, sydamerikanske elskerinder, venner fra high school i USA og et mylder af andre meget forskellige personer, der på magisk vis fletter sig ind i forfatterens hverdag.

Der fortælles om sejlture ad voldsomme floder, overnatninger i den sydamerikanske regnskov, besøg i de sydamerikanske storbyer, hvor de skumle baggårde og barer besøges, besøg hos venner i USA, familiebesøg i Danmark, hvor forfatteren søger at forene sig med nogle af barndommens oplevelser.

“I den næste by” er fyldt med indtryk fra andre kontinenter – og fyldt med beretninger om andre menneskers skæbner og andre menneskers oplevelser af vores forunderlige verden. Det er en spændende, informativ og velskrevet bog, der vil få selv den mest forhærdede læser til at sluge bogen (næsten) i en mundfuld. Skal man kritisere bogen for noget er det, at den ikke indeholder megen fornyelse og ikke ret mange overraskelser – men det er stadig en god og velskrevet bog, som jeg kun kan anbefale andre at læse.

 

Lån på Bibliotek.dk

Facebooktwittermail
Bedømmelse
Karakter