0 kommentarer

I år bliver det anderledes af Maeve Binchy

af d. 19. oktober 2006
Info
 
Sideantal

224

Udgivet

1998

ISBN

87-555-1354-9

Originaltitel

This Year It Will Be Different and other Stories

 

“I år bliver det anderledes” er en fin lille samling noveller med julen som tema. Her er både de lykkelige historier, de overraskende historier, de uventede historier og dem med en “unhappy ending”, hvad normalt ikke er kutyme ved julehistorier. Min yndlingsnovelle handler om Orla som ikke glæder sig til jul og som hendes mor forsøger at opmuntre ved sin egen juleglæde. Som et kompromis mellem Orlas mor og far, får Orla en gave som hun skaber sin helt egen juleglæde med. Den er ikke hvad du ville forvente.

Sproget flyder let og emnerne breder sig vidt. Det lykkes forfatteren at bevare overblikket i lige så høj grad som hun normalt gør og at indføre læseren i karaktererne, selvom der ikke er mange sider at gøre det på. Maeve Binchy begyndte på novellerne tidligt i sin karriere og har efterhånden udviklet en sikker sans for historien i historien. Noget der også afspejles i hendes romaner. Maeve Binchy har på det sidste gjort meget i at skrive om højtider eller begivenheder. Hun har blandt andet skrevet en bog for patienter: “Smil på sygesengen”, som også er ganske humoristisk og behandler emnet om at være syg.

“I år bliver det anderledes” er en fin lille værtindegave når vi når den årstid hvor den er relevant. Dur også godt til højtlæsning.

 

Lån bogen på Bibliotek.dk

Facebooktwittermail
Bedømmelse
Karakter