0 kommentarer

Hvis du ku’ se mig nu af Cecelia Ahern

af d. 18. november 2007
Info
 
Forfatter
Forlag
Genre
Omslag
Sideantal

358

Udgivet

2007

ISBN

978-87-7604-152-6

Originaltitel

If You Could See Me Now

 

Luke og Elizabeth Egan blev kastet sammen af tilfældigheder og bor nu sammen i Elizabeths hus. Elizabeth er 34 år gammel, har sit eget firma, hun er meget perfektionistisk og hæmmet grundet sin fortid. Luke er 6 år gammel og hans mor, Saoirse, er Elizabeths søster og desuden en fri sjæl der er afhængig af rusmidler og frihedstrang.

Elizabeth har taget sig af Luke, næsten siden han blev født, men de har ikke det tætteste forhold, for Elizabeth er præget af sin egen barndom i en sådan grad at hun ikke tør lade andre komme tæt på. Hun har dog givet Luke en tryg tilværelse trods alt, men det er først da Ivan kommer til at det nøje lagte puslespil som deres liv består af, får andre brikker tilføjet.

Ivan er en fantasiven og historien fortælles delvist fra hans vinkel og delvist fra Elizabeths vinkel. Det tager lidt tid, at abstrahere fra den normale realisme og gå ind i den magiske surrealistiske verden som usynlige venner hører til, men når først du entrerer den, så er der en sælsom historie i vente for dig. Alene ideen om fantasivenner er spundet rigtig godt sammen og jeg kan sagtens se historien blive fortalt for de lidt større børn, efter forældrenes egen vurdering. Det er dog en voksen fortælling om at miste, om at leve og om at håbe.

Igen overraskes jeg over det geni Cecelia Ahern fremviser med sine historier. Da jeg endelig fik denne tredje bog af hende i hånden, gik jeg i gang med den med det samme, for som du også vil kunne læse i mine andre anmeldelser af hendes tidligere værker, så er hun på den ypperste favoritliste i min verden.

Hun skriver så livsbekræftende og, i dette tilfælde især, fortryllende at jeg er fyldt med beundring over at hun altså kun er 25 år og alligevel kan beskrive de mere vanskelige emner som kærlighed, sorg, traumer og håb med så præcise formuleringer.

Læs den når du trænger til lidt magi.

 
Lån bogen på Bibliotek.dk

Bedømmelse
Karakter