0 kommentarer

Hjertet brød ind af James Meek

af d. 28. oktober 2013
Info
 
Forfatter
Forlag
Genre
Sideantal

539

Udgivet

2013

ISBN

978-87-02-13698-2

Originaltitel

The heart broke in

 

”Hjertet brød ind” er en utrolig underholdende og tankevækkende roman, der prikker lidt til vores samvittighed og sætter fokus på hvor langt vil vi gå for at beskytte os selv mod skandalen. Er vi parate til at ofre dem der står os nærmest eller har vi mandsmod nok til at drage konsekvenserne af vores handlinger.

Handlingen udspiller sig primært omkring den fallerede rocksanger – Ritchie Shepherds – der i den grad har rodet rundt i sit liv og gjort lige hvad han har lyst til uden at tænke på de mennesker han sårer, og hans søster Bec, en habil forsker inden for malaria, men også hun har lig i lasten.

Rundt omkring de to søskende er der et stort persongalleri, som James Meek fletter ind i mellem hinanden som den lim der binder handlingen sammen.

Vi møder parasitten der lever på nas i familien, den hævngerrige forsmåede elsker, sønnen der bliver forbigået i testamentet og medieverden der styrer folket både underholdningsmæssigt, men så sandelig også som domsmænd for hvad der er ret og hvad der er forkert, og som ikke er bleg for at sætte folk i offentlig gabestok.

På mange måder er ”Hjertet brød ind” en højaktuel roman som karikerer dele af den tidsånd vi lever i. Jeg synes det, på trods af de mange strenge der er i spil i romanen, er lykkedes James Meeks at slutte enderne sammen på en tænksom og god måde.

”Hjertet brød ind” er James Meeks tredje roman på dansk, det er den første jeg har læst, men sproget og humoren på visse tider ligefrem satiren i denne bog, vil uden tvivl sende mig en tur på biblioteket en af de nærmeste dage for at læse de to første. Dette er i den grad en bog, som falder i min smag.

Lån bogen på Bibliotek.dk

Bedømmelse
Karakter