0 kommentarer

Hellere flygte end frygte af Minna Lindgren

af d. 30. januar 2018
Info
 
Sideantal

329

Udgivet

2017

ISBN

9788771512649

Originaltitel

Ehtoolehdon Pakolaiset, oversætter: René Semberlund Jensen

 

‘Hellere flygte end frygte’ er andet bind i Minna Lindgrens trilogi om de tre meget aktive damer på ældrecenteret Tusmørkelund i Helsinki (bøgerne kan sagtens læses uafhængigt af hinanden).

Handlingen foregår på plejehjemmet Tusmørkelund, som denne sommer står for at skulle igennem en totalrenovering. Den er så gennemgribende, at håndværkerne er alle steder på en gang, de banker og rumstere fra morgen til aften og beboerne må pakke alle deres ting ind i plastik. Da vægen mellem Siiri og Irmas lejligheder ved en fejl brydes ned, og al service på hjemmet er gået i stå bliver det for meget og da Siiri lufter tanken om at flytte i kollektiv er Irma straks med på ideen. En af de andre beboere, Ambassadøren, gift med deres veninde Anna-Liisa, trækker på sine forbindelser og skaffer en lejlighed med mange soveværelser hvor de alle kan være. Men der er noget underligt ved lejligheden, ligesom renoveringen heller ikke forløber helt efter bogen. De begynder at grave lidt i sagerne og Irma gør flittigt brug af sin iPad. Men det er måske ikke så smart det de finder frem.

Det er en meget humoristisk bog, men man fornemmer også følelsen af afmagten mod systemet, samt manglende tilstedeværelse af familie til de ældre. Jeg har ikke læst den første bog, men jeg kunne godt forestille mig at tre af slagsen kunne blive lidt for meget, med mindre der bliver strammet lidt op. Jeg synes der mangler lidt handling eller også skulle sidetallet være skåret ned.

Lån bogen på biblioteket

Facebooktwittermail
Bedømmelse
Karakter