0 kommentarer

Gyngen af Torben Poulsen

af d. 8. juli 2013
Info
 
Forlag
Genre
Sideantal

366

Udgivet

2001

ISBN

87-985426-7-2

 

En skøn lille børnehavepige på en gynge pryder billedet af “Gyngen” af Torben Poulsen, men det er også det eneste kønne, der er i denne bog.

Jesper Bæk arbejder i en børnehave, og nyder samværet med børnene, og han gør sig ekstra umage med at være noget for de børn, der har det svært hjemme.

Hjemme har en dejlig kone og et par velfungerende børn. Han er souschef i børnehaven og har et godt forhold til både sin chef og sine kolleger. Alt synes i skønneste orden.

Bagsiden: “En dag ringer telefonen i sommerhuset ved Vesterhavet, hvor familien Bæk er på ferie. Det er børnehavelederen, som fortæller, at to mødre har anklaget Jesper for seksuelle overgreb mod deres børn, og de vil melde ham til politiet”.

Hæsligt er det ord, der falder mig mest naturligt. Som læser ved man, at Jesper er uskyldig, men folkedomstolen behøver ingen beviser for at dømme et menneske.

Vi følger Jesper og hans familie i tiden efter anklagen og bliver vidne til ufattelig mistro og ængstelse hos hans omgivelser. Hvem er venner og hvem er fjender, og hvordan ville vi selv agere, hvis en i vores omgangskreds blev anklaget for seksuelle overgreb på børn. Ville vi lade vores 2-årige datter sidde på skødet af ham.

Jeg har ikke set filmen “Jagten”, der har samme tema – men ingen tvivl om, at Jesper er en jaget mand, og anklagen får store konsekvenser for ham selv, hans kone og hans børn.

Torben Poulsen skriver medrivende og helt nede på jorden, og som læser føler man Jespers afmagt, fortvivlelse og vrede næsten på egen krop.

Flot bog.

Lån bogen på bibliotek.dk

Bedømmelse
Karakter