0 kommentarer

Grim og gramse VI af Stephan Attia

af d. 27. marts 2015
Info
 
 

Når man læser om denne bog så får man at vide, at den bl.a. fortolker danske rim og remser. Tjo… der er måske nok en enkelt passage, der kan svagt genkendes som værende en omskrivning af en dansk tekst.

Man bliver om noget stødt af disse tekster i bogen. Det er ren tilsvining af svenskere, københavnere, danskere, progeria ramte, autister, syge i det hele taget, udlændinge, blondiner, homoseksuelle, kvinder m.m.

Forfatteren bag virker dybt forstyrret, hvilket, hvis de tekster der er taget som samtaler med behandlere/psykologer og tekstudsnit fra læge er korrekte, også giver udtryk af, og om der overhovedet er et budskab i bogens mange tekster (365 goddagpjatterier som forfatteren omtaler dem som), vides efter endt læsning ikke. Det virker mere som en person der har en masse vrede og skyder ud i alle retninger efter alt og alle, der ikke indretter sig efter hans dagsorden.

Personligt føler jeg mig rystet og forarget som læser, og kan slet ikke finde ud af hvorfor man har lyst til at udgive sådan et værk. Det er i min verden en hån mod de rigtige poeter og forfattere der findes. Forfatteren bag bogen er generelt kendt som værende ret provokerende, men bag provokation er der gerne et budskab… i dette værk… er budskabet i så fald kun had!

Samtidig er det svært at tage et vredt budskab seriøst når teksterne ikke serveres på korrekt vis på det sprog man nu har valgt at lave bogen på. Der er så mange sproglige fejl, stavefejl og forkerte ordstillinger at man slet ikke kan forstå, hvorfor der ikke er nogen som har vejledt forfatteren til at få læst korrektur.

Et par eksempler på teksterne i bogen:

“103 – Skarpe søm
Hvorfor flirter bøsserne med en Indisk Fakir?
Fordi han sover på den perfekte bøsse bøjeseng.”

Og en anden tekst:

“96- Konens skyld
Hvorfor har negeren besvimet?
Fordi hans kone gik i sort.”

Et sidste eksempel:

“239- En Progeria gave
Hvad ønsker en Progeria patient til sin fødselsdag?
Eutanasi”.

Jeg kan kun sige at jeg er skræmt over tonen i bogen hvad enten det er ment bevidst eller ej. Og jeg kan ikke på nogen måde anbefale folk at læse bogen, med mindre de ønsker en oplevelse som giver en dårlig smag i munden.

Bedømmelse
Karakter