0 kommentarer

Frokost i tyrens hoved af Thøger Jensen

af d. 2. december 2012
Info
 
Forlag
Genre
Sideantal

123

Udgivet

2012

ISBN

978-87-02-12853-6

 

Henning er bibliotekar, og gift med Astrid. De bor ved Limfjorden, og det er vist stort set det. Der sker ikke så meget i Hennings liv. Han bruger tiden på at køre ture med sin mor, sådan bare for adspredelsens skyld. Henning lever nu, og hans mor lever i en tid der for længst er gået. Af samme grund er virkeligheden jævnligt til debat.

Henning vil være forfatter, og selv skrive nogle af de bøger der står på hylderne i biblioteket. Derfor rejser han til Berlin for at skrive. I stedet møder han en fyr der går rundt med det ur som Henning gav en gammel kæreste, Elaine, fra Wales.

Hennings søster bor i London. Hun er blevet uvenner med deres mor, der mener at hun er skyld i farens død, og har derfor ikke haft kontakt med hende i flere år.

Om det er en eller anden form for hævn, at Hennings mor sender Henning til London med en rædsel af et maleri, som hun ikke længere vil have, får stå hen i det uvisse. Men Henning rejser pligtskyldigt til London for at aflevere maleriet til søsteren, der dog ikke vil have det. Men i stedet for at rejse hjem, sætter Henning i sidste øjeblik kursen mod Wales, for at opsøge Elaine. Han finder hende, flytter ind, og går så en dag bare sin vej.

Af bogens bagside fremgår det, at “Frokost i tyrens hoved er en roman om at gå omveje i livet og nyde udsigten undervejs,” og det er faktisk rigtig godt ramt.

Bogen er minimalistisk og velskrevet. At andre mestrer den stil bedre, ændrer ikke på, at det er en udmærket lille bog. Det er ikke en bog af den slags, der bliver hængende i hovedet længe efter, at sidste side er vendt, men absolut værd at læse alligevel.

Lån bogen på bibliotek.dk

Bedømmelse
Karakter