0 kommentarer

Forræderiske våben af Jan Larson

af d. 12. januar 2009
Info
 
Forfatter
Forlag
Sideantal

271

Udgivet

2008

ISBN

978-87-91822-86-5

 

”Forræderiske våben” er en fængslende beretning om de forhold, der hersker i Vestafrika omkring 1980érne. En periode med stor uro og en periode, hvor FN´s våbenembargo mod Sydafrika er i kraft.
I starten af bogen befinder vi os i Liberia, en lille stat klemt inde mellem Elfenbenskysten, Sierra Leone og Guinea. Hovedpersonen Dan Borre ejer gummiplantagen Southern Estates, hvor han og familien lever i harmoni med den tropiske natur.
Dan hvirvles i midler tid ind i et politisk stordrama, da en ladning rågummi skal omlastes i Conakry i Guinea. Skæbnen vil, at landets diktator præsident Fufuko bliver dræbt under et atentet og i kølvandet på det kaos der opstår, leder militærstyret desperat efter en syndebuk, og hvad kan være mere passende en udefra kommende fjende, som ydermere er hvid. Dan er i en meget sprængfarlig situation både forretningsmæssigt, økonomisk og ikke mindst sikkerhedsmæssigt.

Jan Larson har arbejdet som erhvervsleder i Afrika i 14 år og heraf de 8 i Vestafrika, dette har givet ham en indgående viden om Afrikas historie dets folk og kulturer, en indsigt som der bliver delt ud af i bogen. Som læser har man en følelse af ikke bare at blive underholdt med en god roman, men også at blive lidt klogere på et andet kontinent.

Lån bogen på bibliotek.dk

Facebooktwittermail
Bedømmelse
Karakter