0 kommentarer

Forbandede ungdom af J. D. Salinger

af d. 10. januar 2006
Info
 
Forlag
Genre
Sideantal

222

Udgivet

1960

ISBN

87-00-38712-6

Originaltitel

The Catcher in the Rye

 

“Forbandede ungdom” er den klassiske fortælling, om den 16-årige Holden Caulfield, der næsten lige er blevet smidt ud af endnu en privatskole.

Bogen foregår ved juleferiens start, og Holden har ikke den store trang til at tage hjem til sine forældre for at fortælle dem, at han – igen – er smidt ud fra en skole. I stedet for at tage hjem beslutter han sig derfor til, at smutte væk fra skolen og tage en tur til New York.

Vi følger Holden Caulfield over to dage – fra det tidspunkt, hvor han forlader privatskolen til det tidspunkt, hvor han bliver indlagt på et sanatorium, hvorfra han fortæller os sin historie om sit liv og sin hverdag.

“Forbandede ungdom” er faktisk stadig aktuel, selvom den udkom første gang på dansk i 1953. Det er en glimrende beskrivelse af, hvordan man som teenager tumler rundt og ikke helt kan finde ud af hvordan tingene hænger sammen.

Bogen anbefales fordi den er rørende og er meget overbevisende i sin beskrivelse af, hvordan man kan have det som teenager. Sproget i bogen kan måske virke en anelse gammeldags, men ikke desto mindre vil jeg anbefale bogen fordi den – som nævnt – er overbevisende, rørende og giver et godt indblik i en teenagers tankegang. Og – hvis man må sige det til sidst: hvor er jeg glad for, at jeg ikke selv er teenager mere, jeg afskyede hvert minut af det!

Lån bogen på bibliotek.dk

Bedømmelse
Karakter